Ministerul Economiei a inlocuit reprezentantul FP in CA al Nuclearelectrica

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 16:12
1547 citiri
Ministerul Economiei a inlocuit reprezentantul FP in CA al Nuclearelectrica

Ministerul Economiei, Departamentul pentru Energie, a inlocuit reprezentantul Fondului Proprietatea in Consiliul de Administratie al companiei Nuclearelectrica, demers pe care FP il considera o "masura nebuneasca".

"Ministerul Energiei a inlocuit reprezentatul nostru din CA al Nuclearelectrica. Este o masura nebuneasca sa faci acest lucru inaintea unei oferte publice initiale si ar putea avea impact negativ asupra pretului tranzactiei", a declarat joi managerul Fondului Proprietatea, Grzegorz Konieczny, intr-o conferinta de presa.

Compania Nuclearelectrica face parte dintre companiile de stat care ar trebui listate la bursa pana la finalul anului. Termenul asumat pentru Nuclearelectrica este sfarsitul lunii iunie.

Ministerul Economiei a numit joi un nou CA la Nuclearelectrica, format din sapte membri.

Noul Consiliu de Administratie al companiei Nuclearelectrica este format din Daniela Lulache, Ionel Bucur, Dragos Paul Popescu, Alexandru Alexe, Carmen Radu, Dan Popescu, Alexandru Sandulescu.

Din Consiliul de Administratie anterior faceau parte Alexandru Sandulescu, presedinte, Cezar Flavian Patriche, Dan Valentin Gheorghe, fostul membru FP in consiliul Nuclearelectrica, Paul Gheorghiu, Dumitru Ion, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Nuclearelectrica.

Membrii CA au fost numiti conform procesului de recrutare initiat de Ministerul Economiei prin OPSPI, in cadrul in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor de joi. De asemenea, selectia a avut loc in conformitate cu OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, potrivit sursei citate.

In prezent, Fondul Proprietatea are 39 de locuri in consiliilor de administratie ale companiilor de stat.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#reprezentant Fondul Proprietarea Nuclearelectrica, #Consiliu Administratie Nuclearelectrica , #Management