Oferta Nuclearelectrica s-a incheiat cu succes, iar actiunile au fost suprasubscrise - surse

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 14:47
1653 citiri
Oferta Nuclearelectrica s-a incheiat cu succes, iar actiunile au fost suprasubscrise - surse

Oferta publica initiala de vanzare a 10% din Nuclearelectrica s-a incheiat cu succes, actiunile fiind suprasubscrise atat pe transa investitorilor mici, cat si pe cea a investitorilor institutionali, au declarat, vineri, pentru Agerpres, surse din piata de capital.

"Subscrierile s-au incheiat astazi (vineri - n.r.) la ora 13.00 si la aceasta ora (13.45 - n.r.) inca se preiau ordinele pentru a fi inregistrate in sistem. Oferta a fost suprasubscrisa, deci va fi declarata un succes. Anuntul oficial va fi facut luni, 23 septembrie, cand va fi anuntat pretul si gradul de alocare", au spus sursele citate.

Vineri a fost ultima zi in care investitorii interesati de actiunile Nuclearelectrica au mai putut efectua subscrieri in cadrul ofertei publice initiale de vanzare a 10% din titlurile producatorului de energie.

Oferta a inceput la 9 septembrie si a fost programata sa dureze doua saptamani.

Pretul de subscriere este intre 11,2 lei si 15 lei pe actiune. 85% din oferta este dedicata investitorilor institutionali, 10% este transa subscrierilor mici, iar 5% cea a subscrierilor mari.

Oferta va fi considerata un succes daca sunt indeplinite, cumulat, urmatoarele conditii: oferta sa fie subscrisa in proportie de 100% si actiunile sunt admise la tranzactionare in cadrul unui sistem administrat de BVB.

Nuclearelectrica opereaza centrala nucleara de la Cernavoda, unde sunt in functiune, in prezent, doua reactoare nucleare cu o putere cumulata de 1.400 de MW, care asigura impreuna circa 20% din productia de energie a tarii.

Energia nucleara este cea mai ieftina din retea, dupa cea hidro.

Guvernul are in plan realizarea altor doua reactoare nucleare la Cernavoda pana in 2020, proiect in valoarea de 6,45 miliarde de euro, pentru care Nuclearelectrica cauta momentan parteneri privati.

Romania si-a asumat in fata FMI un plan de privatizari in sectorul energetic, care prevede listarea a 10% din Nuclearelectrica in septembrie 2013 si a 10% din Romgaz in noiembrie 2013.

Urmeaza Electrica, unde va fi privatizat pachetul majoritar de actiuni pana in aprilie 2014, si un pachet de 15% din Complexul Energetic Oltenia, care va fi listat in prima jumatate a anului viitor.

De asemenea, o participatie de 10% din Hidroelectrica va fi cotata la bursa in toamna anului viitor.

Complexul Energetic Hunedoara va fi vandut, tot anul viitor, unui investitor strategic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#oferta actiuni Nuclearelectrica, #listare bursa Nuclearelectrica, #oferta publica initiala Nuclearelectrica , #Investitii