Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nuclearelectrica achizitioneaza servicii de analiza si consultanta tehnica

Nuclearelectrica achizitioneaza servicii de analiza si consultanta tehnica


Nuclearelectrica plateste Sucursalei Cercetari Nucleare Pitesti 2,89 milioane lei, fara TVA, pentru servicii de analiza si consultanta tehnica.

Aceste servicii includ examinarea post-iradiere de combustibil nuclear ars, descarcat din reactorii de la CNE Cernavoda.

Astfel, Sucursala Cercetari Nucleare Pitesti va oferi servicii de arhitectura, servicii de inginerie si servicii integrate de inginerie, servicii de amenajare urbana si servicii de arhitectura peisagistica, servicii conexe de consultanta stiintifica si tehnica, servicii de testare si analiza tehnica, potrivit unui anunt publicat pe e-licitatie.ro

Contractul a fost atribuit in 3 iulie 2012 prin negociere, fara anunt de participare.

Nuclearelectrica justifica alegerea acestei proceduri prin faptul ca "lucrarile/produsele/serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice".

Nuclearelectrica detine cele doua unitati ale Centralei de la Cernavoda, precum si Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti. Reactoarele 1 si 2 de la Cernavoda au fiecare instalata o putere de circa 720 MW. Alte doua reactoare urmeaza sa fie construite si puse in functiune dupa 2017, cu o putere instalata asemanatoare primelor.

Pentru acest an, Nuclearelectrica are prevazut un profit brut de 109,286 milioane lei, profitul contabil ramas dupa deducerea impozitului pe profit fiind stabilit la 91,8 milioane lei, cu 7,58% mai mare fata de cel realizat in 2011, conform bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2012.

Nuclearelectrica estimeaza o crestere de 7,58% a profitului net pentru 2012

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1205 ori