ROUBINI: Urmeaza o CRIZA A CAPITALISMULUI

Luni, 22 August 2011, ora 09:05
4955 citiri
ROUBINI: Urmeaza o CRIZA A CAPITALISMULUI

Nouriel Roubini, supranumit si Dr Doom, nu s-a oprit doar la a prevesti o recesiune catastrofica. Acum, acesta avertizeaza lumea ca insusi capitalismul este in pericol, potrit Business Insider.

De asemenea, Roubini crede ca revoltele care au avut loc in Orientul Mijlociu se vor raspandi catre Europa.

"Recentele demonstratii populare, din Orientul Mijlociu, Israel si chiar si Marea Britanie se vor raspandi si in alte zone din Europa.

Toate sunt conduse de aceleasi tensiuni si probleme: inegalitate, saracie, somaj si disperare.

Chiar si clasele mijlocii ale lumii simt presiunea generata de scaderea veniturilor si a oportunitatilor", spune Roubini.

Dr Doom este de parere ca insusi capitalismul trece printr-o criza pe care Karl Marx a prezis-o cu un secol in urma, condus de un transfer al bogatiei si al puterii de la munca la capital.

Dupa parerea lui Roubini, una dintre solutii ar fi mai multi stimuli sub forma de investitii in infrastructura.

De asemenea, oamenii bogati ar trebui taxati mai mult, asa cum a spus si miliardarul Warren Buffet.

O alta propunere pe care Dr Doom o face ar fi ca sistemul financiar sa aiba mai multe reglementari, iar marile banci care sunt "prea mari pentru a esua" sa fie sparte.

De asemenea, Roubini spune ca datoriile trebuie platite.

Acest lucru inseamna tranformarea economiilor SUA si a economiilor statelor din Europa Centrala, despre care Roubini spune ca sunt de tipul “laissez-faire”.

Dr Doom, crede ca aceste economii sunt deja distruse, de aceea liderii statelor trebuie sa se gandeasca la o reinventare a propriilor economii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#capitalism, #capitalism nouriel roubini, #criza, #criza europa, #economie sua, #nouriel roubini, #recesiune , #stiri Nouriel Roubini