Roubini: Unele tari ar putea sa renunte la zona euro

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 13:27
2001 citiri
Roubini: Unele tari ar putea sa renunte la zona euro

Unele tari ar putea sa renunte la moneda unica europeana in contextul crizei economice, insa acest lucru va depinde de vointa politica a acestora de a ramane sau nu in zona euro, a declarat marti Nouriel Roubini, profesor de Economie la Universitatea Stern School of Business din New York, precizeaza NewsIn.

"Cei mai slabi membri ai zonei europene ar putea sa se retraga, insa depinde de vointa politica a acestor tari de a ramane. (...) Unele tari vor fi fortate sa iasa din zona euro. Procesul de expansiune a zonei euro fost decalat poate chiar inversat", a mentionat Roubini, care a adaugat ca euro a scazut de la 1,5 la 1,2 fata de dolarul american.

Roubini a mentionat ca deprecierea euro ar putea sa continue, fapt care ar duce la cresterea competitivitatii in tarile din zona euro si, implicit, la crestere economica.

Reprezentantul Universitatii Stern School a adaugat ca volatilitatea si incertitudinea din aceasta zona nu vor disparea curand.

"Banii nu sunt suficienti in sine, trebuie sa faci reforme substantiale. Banii oferiti vin cu o serie intreaga de conditii, iar aceste tari trebuie sa ia masuri de austeritate pentru a face rost de acesti bani", a mai spus Roubini, referindu-se la accesarea pachetelor de sprijin de unele tari de la institutii financiare internationale.

#depreciere, #euro, #rousini, #tari, #zona , #stiri Nouriel Roubini