India ar putea depasi China la crestere economica

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 10:24
2601 citiri
India ar putea depasi China la crestere economica

Economia Indiei ar putea inregistra o crestere mai mare decat cea a chinei in urmatorii zece ani, daca renunta la plafoanele impuse investitiilor straine in retail si creste cheltuielile pentru infrastructura, a declarat economistul Nouriel Roubini, citat de Bloomberg.

"Sunt foarte optimist in privinta cresterii Indiei in viitor. Provocarea pentru India va fi sa sustina un avans anual de 9% si in acelasi timp sa pastreze controlul asupra inflatiei", a spus Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York. 

Roubini, care a prezis criza financiara, se alatura astfel grupului Morgan Stanley, care a prognozat anterior ca India va creste mai rapid decat China.

India, care se pregateste sa investeasca in infrastructura 1.000 de miliarde de dolari in urmatorii cinci ani, a avut un avans al PIB de 8,9% in trimestrul al treilea.

"China va incetini, probabil, in urmatorii ani, iar cresterea Indiei se va accelera", sustinuta de o populatie tanara si de consum", a spus Roubini.

India va inregistra o majorare cu 136 milioane de persoane a fortei de munca pana in 2020, comparativ cu 36 de milioane in China, potrivit unui studiu Morgan Stanley.

#india, #china, #crestere, #economica , #stiri Nouriel Roubini