Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

DR. DOOM: Vine "FURTUNA PERFECTA" in 2013!

DR. DOOM: Vine "FURTUNA PERFECTA" in 2013!

Conditiile economice negative se vor contopi in 2013 pentru a da startul unei "furtuni perfecte" care va zgudui lumea, a declarat Nouriel Roubini pentru CNBC. 

Cunoscut in toata lumea pentru perceptia asupra economiei, care l-a ajutat sa prevada criza din 2008, Roubini crede ca SUA, statele europene si cele din Asia au adoptat suficiente masuri de prevenire a crizei, astfel ca urmatorul val nu va lovi mai devreme de 2013.

Dar cand va lovi, va fi dureros pentru toata lumea.


"Nu anul acesta, nici anul viitor, ci abia in 2013 va lovi furtuna perfecta. Statele Unite vor avea de suferit daca nu-si rezolva problemele fiscale. Si economia Chinei se supraincalzeste, nu va avea o perioada tocmai buna", a declarat Roubini.


Pe termen scurt, SUA va inregistra o crestere economica lenta, dar sigura. PIB-ul nu va creste cu mai mult de 2%, iar piata muncii si cea imobiliara vor fi in continuare sectoare cu probleme.


Pentru ca Guvernul va fi nevoit sa taie din cheltuielile bugetare si sa mareasca taxele si impozitele, revirimentul se va dovedi o miscare dificila.


Statele de la periferia zonei euro, Grecia, Spania si Portugalia vor continua sa se lupte cu propriile datorii, iar China va intreprinde mai multe actiuni de prevenire a inflatiei.


Si atunci, va lovi furtuna.


"Vad cum toate economiile lumii incearca sa intarzie rezolvarea problemelor. Datoria privata, datoria publica si cea externa sunt impinse catre un viitor necunoscut. Pana la urma, se vor intoarce impotriva noastra, in 2013".


Efortul Chinei de a readuce inflatia la un nivel intre 5 si 6% ii va afecta si pe partenerii sai comerciali.Europa va suferi cel mai mult, pentru ca nu va mai avea unde sa exporte.


Roubini a evitat sa vorbeasca despre efectele asupra pietelor de capital, insa a precizat ca dezastrul nu va ierta pe nimeni.


"Daca nu cream mai multe locuri de munca, vor fi prea putini cei cu venituri. In consecinta, consumul va scadea iar companiile nu vor mai avea cui sa-si vanda produsele.


Efortul de recuperare economica va fi unul fara vlaga", a mai declarat Dr. Doom, pentru televiziunea americana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 9634 ori