Dr Doom: Cresc sansele sa avem o criza dubla

Marti, 09 August 2011, ora 11:35
1924 citiri
Dr Doom: Cresc sansele sa avem o criza dubla

Nouriel Roubini, economistul american care a prezis criza economica, a declarat luni ca decizia Standard & Poor's de a reduce rating-ul Statelor Unite creste sansele de a exista o criza dubla. 


Roubini a scris pentru "Financial Times", sustinand ca recenta cadere a burselor elimina speranta ca problemele economice sunt temporare si ca urmeaza o perioada de creste economica, urmand ca Statele Unite si alte economii puternice sa se confrunte cu o "recesiune severa", informeaza CNBC.

"Ultimele statistici din Statele Unite au fost slabe: s-au creat putine locuri de munca, a fost o crestere economica slaba si consum scazut, dar si productie slaba. Piata imobiliara ramane pe minus. Increderea consumatorilor, a patronilor si a investitorilor scade si va scadea in continuare", sustine Roubini.

In zona euro, economiile periferice se contracta, iar celelalte cresc cu greutate, in vreme ce Marea Britanie stagneaza.

"Mai rau, indicatorii de productie la nivel global scad drastic si in economiile emergente cum sunt China, India si Brazilia si in tarile orientate catre export sau bogate in resurse ca Germania sau Australia", scrie Roubini.

"Decizia prost inspirata a S&P de a retrograda Statele Unite intr-o perioda cu turbulente atat de mari pe piete si economie slaba creste sansele de a avea o criza dubla si deficite fiscale si mai mari", sustine economistul.

Roubini adauga ca incercarile statelor de a tempera criza prin intervetii pe piata nu vor ajuta, urmand ca inflatia sa amortizeze orice interventie.

Roubini sustine ca cea mai buna interventie ar fi masurile de stimulare pe termen scurt, urmand ca pe termen mediu sa se ia masuri de austeritate.

Citeste continuarea pe ziare.com

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
#recesiune, #criza dubla nouriel roubini, #criza, #nouriel roubini, #inflatie, #zona euro , #stiri Nouriel Roubini