Roubini: Sunt 50% sanse ca zona euro sa se destrame

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 20:47
3058 citiri
Roubini: Sunt 50% sanse ca zona euro sa se destrame
Sursa foto: the Telegraph

Economistul Nouriel Roubini sustine ca banii promisi suplimentar de Fondul Monetar International nu sunt suficienti pentru a contracara efectele crizei datoriilor suverane si considera ca, in acest moment, criza a devenit virala, iar contagiunea se extinde peste Oceanul Atlantic.

"Contagiunea crizei datoriilor suverane din Europa se extinde si devine virala, a declarat miercuri, economistul poreclit Dr.Doom, citat de Yahoo Finance.

Roubini crede ca banii nu pot rezolva problemele pe care le are Europa, facand aluzie la promisiunile exprimate marti de Fondul Monetar International, FMI.

In Europa, problemele din Grecia si Portugalia s-au raspandit in Italia si chiar la Franta.

"Cele mai periculoase, in opinia lui Roubini, sunt spread-urile de credit referitoare la criza datoriilor suverane din Franta si Belgia. In plus, exista semne care arata stresul bancilor in acordarea de imprumuturi interbancare", precizeaza economistul.

Fondul Monetar International (FMI) a anuntat crearea unor noi instrumente de finantare, inclusiv a unei linii de creditare pe termen de sase luni, pentru prevenirea extinderii crizelor economice si financiare.

"Am actionat rapid, iar noile instrumente ne vor permite sa reactionam mai rapid si mai eficient, in beneficiul tuturor membrilor", a declarat intr-un comunicat directorul general al FMI, Christine Lagarde.

FMI a spus ca va deveni mai flexibil si ca isi va extinde capacitatea de acordare de imprumuturi financiare, sub forma pachetelor de finantare de tip preventiv, tarilor care se confrunta cu probleme de lichiditate. Italia, de exemplu, se incadreaza in categoria statelor cu economii puternice dar care au nevoie de bani.

In ciuda promisiunilor FMI, Roubini sustine ca exista sanse de 50% ca zona euro sa se destrame.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#destramare zona euro, #criza zona euro, #roubini zona euro , #Dr Doom