Vass: Guvernul nu putea opri inchiderea fabricii Nokia

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 19:47
1808 citiri
Vass: Guvernul nu putea opri inchiderea fabricii Nokia

Consilierul de stat al premierului, Andreea Paul Vass, a afirmat ca, in discutiile pe care le-a avut Emil Boc joi cu reprezentantii Nokia, i s-a transmis premierului ca decizia inchiderii fabricii de la Jucu este pur manageriala, iar Guvernul nu ar fi putut-o opri prin nicio masura de suport, anunta NewsIn.

Vass a precizat ca Emil Boc a informat membrii Cabinetului cu privire la situatia de la Jucu, anunland concluzii desprinse.

"Decizia companiei Nokia de a inchide fabrica de la Jucu pana la sfarsitul anului este una pur manageriala, face parte dintr-o strategie de supravietuire a companiei Nokia.

Ea se confrunta cu dificultati conjuncturale, adica vinde mai putine ieftine in Europa si mai multe in Asia. A pierdut competitia pentru smart phone-uri in favoarea iPhone-urilor pe piata comunitara.

A inchis fabrici in SUA, in Germania, iar acum o inchide pe cea din Romania", a explicat Vass, adaugand ca noile conditii de pe piata globala le impun celor de la Nokia "un amplu program de restructurare si centrarea pe furnizorii asiatici de componente mult mai ieftine".

Consilierul premierului a mentionat ca Emil Boc s-a intalnit joi cu reprezentantii companiei, intrebandu-i daca executivul poate opri inchiderea fabricii de la Jucu. "Raspunsul a venit ferm, nu. Guvernul nu putea opri inchiderea fabricii Nokia de la Jucu.

Asadar, sa nu politizam un subiect care este eminamente economic (...) Nu mai politizati un subiect care este strict economic. Guvernul nu ar fi putut lua niciun fel de decizie suport pentru a pastra fabrica Nokia de la Jucu, niciuna", a spus ea.

"Ieri am avut o intalnire cu reprezentantii companiei Nokia, in care ne-a fost adusa la cunostinta decizia de inchidere a fabricii pana in 2011. Astazi, o intalnire la nivel de prim-ministru pentru a certifica decizia companiei", a povestit Vass etapele informarii Executivului cu privire la decizia luata de Nokia.

Vass a punctat ca Guvernul are la dispozitie 6 luni pentru a se gasi solutii compensatorii pentru Cluj.

Consilierul de stat a mentionat ca Nokia s-a angajat sa suporte si costurile unor programe speciale de reprofesionalizare si cursuri de training pentru oamenii care vor fi disponibilizati. Andreea Paul Vass a mai mentionat ca infrastructura care a fost construita in Jucu ramane la dispozitia viitorilor investitori, astfel ca banii alocati de autoritatile romane nu sunt pierduti. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vass, #guvern, #fabrica nokia , #stiri Nokia