Smartphone-urile la mare cautare, in ciuda crizei

Vineri, 13 August 2010, ora 10:34
1510 citiri
Smartphone-urile la mare cautare, in ciuda crizei

Vanzarile de telefoanemobile au crescut cu 13,8%, la nivel mondial, in al doilea trimestru, potrivit companiei de cercetare Gartner.

Cresterea vanzarilor se datoreaza in principal succesului inregistrat de smartphone-uri, a caror vanzari s-au majorat cu 50,5 la suta, potrivit studiului citat de AFP.

Din luna aprilie pana la sfarsitul lunii iunie, s-au vandut 325,6 milioane de telefoane mobile, din care 61,6 milioane erau telefoane inteligente.

Nokia a ramas liderul pietei, dar cu o cota in scadere fata de anul trecut, de la 36,8 la suta la 34,2 la suta.

Pe locul al doilea se claseaza producatorul sud-coreean Samsung, cu o cota de piata de 20,1 la suta, urmat de compatriotul sau, LG, cu 9%.

Compania canadiana RIM, ce produce Blackberry, a inregistrat o crestere a vanzarilor de 46,2 la suta, in trimestrul al doilea, fiind pe locul al patrulea in randul producatorilor de telefoane mobile.

De asemenea, Apple a avut vanzari cu 60,8 la suta mai mari, avand o cota de piata de 2,7% la nivelul general si de 14,2 la suta pe segmentul smartphone-urilor, ce este condus de Symbian, de la Nokia, ce are o cota de piata de 41,2%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#smartphone vanzari nokia apple , #stiri Nokia