Salarii mai mari pentru angajatii de la Nokia

Vineri, 21 Noiembrie 2008, ora 10:00
1686 citiri
Salarii mai mari pentru angajatii de la Nokia

Angajatii companiei Nokia din comuna clujeana Jucu au obtinut, la finalul negocierilor cu reprezentantii concernului finlandez, o majorare salariala bruta de 14,6 la suta, in doua etape.

Astfel, incepand cu luna decembrie, salariile vor fi majorate cu 8,1 la suta, restul de 6,5 la suta urmand sa fie adaugat din luna aprilie 2009.

In urma rundelor de negocieri incepute la 20 octombrie, liderii Sindicatului Liber Nokia au obtinut, de asemenea, un bonus de prezenta in valoare de 72 de lei, incepand cu luna decembrie.

John Guerry, Managing Director Nokia Romania, a declarat la finalizarea negocierilor cu Sindicatul Liber Nokia, membru al Confederatiei CNSLR Fratia, ca se bucura ca s-a gasit o solutie care sa multumeasca atat angajatii, cat si compania.

Conducerea Nokia Romania sustine ca exista o preocupare permanenta pentru crearea unui mediu de lucru si a unui sistem de recompensare pozitiv.

In Compania Nokia de la Jucu sunt doua sindicate, negocierile pentru majorarea salariilor fiind purtate numai de Sindicatul Liber, afiliat la CNSLR Fratia. Cel de-al doilea, Metal Electro TM IT, afiliat la Cartelul Alfa, nu este recunoscut de companie si nu a participat la negocieri. Membrii acestuia considera ca fata de cererea initiala, de crestere cu 50 la suta a salariilor, s-a obtinut prea putin.