Proiecte IT romanesti cu expertiza canadiana

Joi, 28 Septembrie 2006, ora 07:35
1018 citiri

Ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy, si ministrul responsabil cu Francofonia al Guvernului provinciei New Brunswick, Percy Mockler, vor semna, cu prilejul Sommet-ului Francofoniei, o scrisoare de intentie prin care stabileste formarea unui grup de lucru comun in domeniul aplicarii si utilizarii tehnologiilor, informeaza MCTI.Prin semnarea acestei scrisori de intentie, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei din Romania si Guvernul Provinciei New Brunswick din Canada isi exprima intentia de a consolida cooperarea in vederea identificarii si initierii de proiecte bazate pe modelele promovate cu succes de New Brunswick. Semnarea scrisorii de intentie se va face in prezenta primului-ministru al provinciei New Brunswick, Bernard Lord.

AA"Avand in vedere prioritatile Guvernului Romaniei in domeniul societatii informationale, care se refera, pe de o parte, la dezvoltarea serviciilor publice in format electronic pentru cetateni si mediul de afaceri si, pe de alta parte, la asigurarea accesului la noile tehnologii, prin crearea retelelor electronice ale comunitatilor interconectate din zonele rurale defavorizate, in scopul reducerii decalajului digital, am hotarat sa profitam din plin de experienta candiana pentru a construi proiecte viabile si care sa raspunda nevoilor reale ale cetatenilor', a declarat ministrul Zsolt Nagy, inaintea desfasurarii evenimentului.

Guvernul provinciei canadiene New Burnswick este un lider recunoscut in oferirea de servicii de tip eGov, in timp ce sectorul educational din New Burnswick este definit prin colaborarea dintre industrie, guvern si sectorul de cercetare-dezvoltare pentru a facilita schimbul de informatii si idei, pentru a crea parteneriate si a distribui bune practici in domeniu. Universitatea din New Brunswick este prima universitate in intregime online, fiind un model in ceea ce priveste educatia pe programele de tip e-learning.

Rompres

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 28 Septembrie 2006

1. Protv.ro s-a relansat marti

Asta-i noul Protv.ro, lansat ieri (marti). Cum vi se pare? Eu n-am apucat sa ma uit. Nu pot da decat un 6 la impresia artistica (din 10, nu in sistemul de notare de la patinaj artistic). Pare o structura functionala, dar necreativa si uratica.

2. Tristi, nu si nervosi

Pina la gafa lui Carlos din minutul 43, Steaua n-a jucat rau in fata unui Lyon sosit in Ghencea cu intentia, materializata, de a confirma aprecierea de cea mai puternica formatie de pe continent. Corect, supusa unei presiuni constante, campioana noastra s-a vazut silita sa se apere inca din startul meciului. A facut-o insa departe de propria poarta, impiedicind ca dominarea teritoriala a echipei franceze sa se transforme in asediu.

3. Lansare : Nokia N95

N95 este cel mai mic telefon Nokia din gama N9x, cea mai avansata de la ora actuala din oferta constructorului finlandez de telefoane mobile. Cu dimensiuni de 99 x 53 x 21 mm si greutate de 120 g, N95 nu este un telefon tocmai mic, dar da clasa tuturor celorlalte modele cu functionalitati similare.