Pepsi este o enzima, iar Reebok o antilopa. Vezi originea ciudata a celor mai celebre nume de companii

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 13:27
3668 citiri
Pepsi este o enzima, iar Reebok o antilopa. Vezi originea ciudata a celor mai celebre nume de companii

Nokia este un oras din Finlanda, Starbucks un personaj din romanul Moby Dick si Adobe o apa curgatoare. Iar acestea nu sunt singurele origini cel putin surprinzatoare ale numelor celor mai mari companii.

 

Compania 3M vindea initial corindon, un fel de aluminiu folosit ca material pentru slefuire, catre producatorii de pietre de polizor, conform BusinessInsider.

Numele companiei a trecut de la Minnesota Mining and Manufacturing la 3M atunci cand a inceput sa se concentreze pe produse noi si inovative.

O alta companie al carei nume are o origine interesanta este Adidas. Fondatorul Adolf Dassler era alintat Adi, nume care ii placea atat de mult incat l-a imprumutat si incaltarilor care aveau sa devina cei mai celebri pantofi sport.

Fratele acestuia, Rudolf Rudi Dassler (Rudi), si-a infiintat propria companie. A numit-o Ruda, pentru ca mai apoi sa devin Puma. 

Atari vine de la jocul Go

In spatele casei lui John Warnock trecea raul Adobe Creek. I s-a parut un nume destul de frumos pentru compania sa.

Ati auzit de Cadabra.com? Cu siguranta ca nu. Asa s-a numit initial Amazon.com. Numele a fost schimbat deoarece se dorea o denumire care sa descrie cel mai bine o librarie online care isi dorea sa vanda mai multe carti decat orice magazin traditional de carti.

In jocul Go exista o situatie in care piesele oponentului sunt in pericol sa fie capturate. Aceasta se numeste Atari.

August Horch a vrut sa-si numeasca compania producatoare de masini dupa numele sau de familie. Dar acesta era deja utilizat de alta firma auto, asa ca a aflat ca

in latina il cheama Audi.

Lego inseamna "joaca-te frumos"

Prima camera foto produsa de Loboratorul Precision Optical Instruments s-a numit Kwanon. A avut un succes atat de mare incat compania si-a schimbat numele in Canon.

Coca-Cola si-a luat numele de la frunzele de coca si nucile kola folosite initial pentru a da aroma bauturii.

O alta origine interesanta este si cea a numelui Ebay. Site-ul facea parte initial din Grupul Echo Bay Technology.

URL-ul EchoBay.com era deja utilizat de o companie miniera din orasul Echo Bay din Navada.

Dupa ce a parasit Registrul Monetar National, Tom Watson Sr. si-a adunat fostii angajatii si a pus bazele companiei International Business Machines. Asa s-a nascut IBM.

V-ati intrebat de unde vine Ikea? Numele companiei s-a format din initialele fondatorului Ingvar Kamprad si cele ale casei si satului in care a copilarit acesta.

Lego s-a nascut din expresia daneza "leg godt" care inseamna "joaca-te frumos".

Nintendo vine din Paradis

Unele companii asiatice au nume cu o origine foarte simplista. Spre exemplu, "optica japoneza" se traduce ca "nippon kogatu". De aici s-a inspirat Nikon.

Sau "industria japoneza" a dus la aparitia numelui Nissan. 

Dar altele au fost inspirate din filosofia asiatica. Un exemplu ar fi cel al Nintento.Nin inseamna "incredintat" iar ten-dou poate fi tradus ca "Paradis".

Revenind un Europa, Nokia este orasul finlandez in care compania a inceput sa prelucreze lemnul pentru ca mai apoi sa se reprofileze pe produse de cauciuc.

Trecerea la telefoane mobile a fost..."fireasca".

Si continentul african a inspirat anumite companii. Astfel, Rhebok este o specie de antilope africane. NU este greu sa ne dam seama ce companie si-a inspirat numele din acest cuvant.

Altii si-au denumit companiile dupa personajele favorite din literatura. 

Cine a citit Moby Dick isi aminteste de personajul Starbuck. Nu stim daca ii placea cafeaua, dar cel mai mare lant de cafenele din lume si-a inspirat numele din cartea lui Herman Melville.

#adidas, #adobe, #cele mai mari companii, #nokia, #nume companii, #pepsi, #starbucks , #stiri Nokia