Nokia World: noi telefoane si servicii Nokia

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 23:05
1952 citiri
Nokia World: noi telefoane si servicii Nokia

Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume mizeaza acum tot mai mult pe computerul multimedia portabil, fie ca este de buzunar sau nu, dar in acelasi timp vrea multi bani din servicii online, precum magazinul de muzica, de aplicatii sau servicii precum trasnferul de bani, Nokia Money. 

"Nokia nu mai este o companie de IT, este o companie consumer", a declarat CEO-ul companiei, Olli Pekka Kallasvuo, la Nokia World 2009. Acum sunt 55 de milioane de utilizatori la serviciile Nokia, precum Ovi, Comes with Music si altele, dar targetul este de 300 de milioane in 2012, a precizat el.

Nokia se trasforma acum, pentru a tine pasul cu evolutiile din industrie, a asigurat seful companiei finlandeze. Ovi, portalul online si magazin si furnizor de servicii precum e-mail gratuit, este accesibil pe mai bine de 100 de telefoane Nokia.

Circa 1,1 miliarde de oameni folosesc azi telefoanele finlandeze. Ovi Mail a reusit sa obtina 1 milion de utilizatori in primele sase luni, dar va creste si mai mult. Mailul este gratuit. Nokia comes With Music a crescut de la 10 tari si 12 modele de telefoane la 21 de tari si 28 de modele si continua sa se extinda.

Nokia X6 este primul telefon vandut exclusiv cu acces la acest serviciu. Are 32 GB de memorie interna pentru stocarea melodiilor si ecran mare, tactil. Va costa 450 de euro. Varianta mai accesibila se cheama Nokia X3.

Producatorul a mai confirmat Nokia N97 Mini, cu un pre de 450 de euro, iar modelul N099, cu Linux, platforma Maemo, va costa 500 de euro. Netbookul Nokia Booklet 3G costa 575 de euro.

Preturile sunt fara taxe sau eventuale subsidii de la operatori. Nokia a adoptat o strategie multi-platforma pentru a raspunde nevoilor utilizatorilor. Astfel pe liga Symbian a lansat N900 pe Linux, iar Booklet 3G va merge din octombrie cu Windows 7. Netbook-ul are o durata de viata a bateriei de 12 ore, spun oficialii Nokia.

Pe telefoane destinate business, Qwerty, Nokia a crescut de 3 ori mai repede ca Blackberry, a declarat Anssi Vanjoki, vicepresedinte executiv Nokia. Alianta cu Microsoft va face ca Nokia sa poata ajunge numarul unu aici, spune el.

Odata cu N97 Mini, finlandezii vor lansa si un update de firmware pentru N97, versiunea 2.0 aducand imbunatatiri, inclusiv la interfata tactila. N97 Mini aduce si o aplicatie speciala Facebook, care permite utilizatorului sa se lase localizat de amicii din retea, cu ajutorul GPS-ului.

In Romania, Nokia X6 nu poate fi lansat din cauza ca nu e disponibil Comes With Music.

Oficialii pregatesc insa o varianta speciala, dar nu au dat alte detalii. La serviciul de muzica se plateste o singura data accesul, piesele din Comes with Music sunt fara DRM si pot fi copiate pe PC, de asemenea raman mereu in posesia utilizatorului, nu expira. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nokia, #world, #telefoane, #mobile, #servicii , #stiri Nokia