Nokia vrea sa vanda mai mult de 500 milioane de telefoane in 2010

Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 16:05
1713 citiri
Nokia vrea sa vanda mai mult de 500 milioane de telefoane in 2010

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, si-a propus sa vanda in acest an mai mult de 500 milioane de telefoane la nivel mondial, nivel superior asteptarilor pietei, a declarat luni un director al companiei, intr-un interviu pentru un ziar indian, potrivit Les Echos.

"In 2010, Nokia va vinde peste 500 milioane de unitati, prin intermediul a trei platforme, ceea ce va reprezenta aproximativ 40% din totalul pietei mondiale", a spus directorul diviziei de telefoane mobile, Rick Simonson, pentru publicatia indiana Economic Times.

Declaratia a contribuit la cresterea actiunilor, care castigasera 3,14%, pana la 9,20 euro/actiune, la ora 15:10, ora Romaniei. In estimarile publicate pe 2 decembrie, Nokia anticipa ca in 2010 va avea o cota de piata aproximativ egala cu cea din 2009, la un volum al vanzarilor mai mare cu 10%.

Simonson, care a fost directorul financiar al Nokia pana in octombrie, a estimat, totodata, ca numai jumatate din sistemele de operare pentru telefoanele mobile aflate in prezent pe piata ar urma sa supravietuiasca, din cauza concurentei acerbei.

"Nu exista suficient loc pentru mai mult de patru sau cinci sisteme de operare", a adaugat oficialul Nokia. In prezent pe piata exista in jur de zece sisteme de operare, iar Samsung Electronics a anuntat luna trecuta lansarea propriei platforme pentru telefoane mobile, numite Bada.

Grupul finlandez, care detine mai mult de o treime din piata mondiala, a trecut pe pierdere in trimestrul al treilea din 2009, pentru prima data in ultimii zece ani, ca urmare a dificultatilor intampinate de NSN si a amenintarii venite din partea noilor concurenti Apple (iPhone) si RiM (BlackBerry).

Grupul a anuntat deja mii de disponibilizari, dintre care aproape 6.000 la Nokia Siemens, pentru a-si redresa situatia financiara. 

#nokia, #telefoane, #mobile, #piata , #stiri Nokia