Nokia va permite accesul dezvoltatorilor externi de aplicatii IT la platformele sale de software

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 09:20
1601 citiri
Nokia va permite accesul dezvoltatorilor externi de aplicatii IT la platformele sale de software

Nokia va permite accesul dezvoltatorilor externi de aplicatii informatice la platformele sale de software, pentru a imbunatati numarul si calitatea serviciilor oferite pe telefoanele mobile produse de grup.

"Punem la dispozitia unor terti dezvoltatori o mare parte din viitorul nostru, intrucat este singura solutie prin care putem fi relevanti in fata consumatorilor", a declarat Nikolas Savander, seful diviziei pentru servicii de Internet prin telefonie mobila a grupului finlandez, precizeaza Mediafax.

Succesul Apple in industria wireless a fost stimulat de gama atractiva de aplicatii.

Nokia a cautat oportunitati de afaceri in domeniul serviciilor oferite utilizatorilor de telefoane mobile, precum descarcarea de muzica si jocuri, dar interesul atras a fost limitat.

Savander a aratat ca grupul este interesat de reusita serviciilor sale de Internet pe piata americana, dar ca succesul va depinde de majorarea numarului de telefoane vandute.

Nokia controleaza sub 10% din piata americana a telefoanelor mobile, in timp ce cota detinuta pe piata mondiala este de aproape 40%.

Savander a mai spus ca grupul continua sa caute oportunitati de achizitie a unor companii mici din domeniul tehnologiei, pentru a-si imbunatati oferta de servicii pe Internet.

Nokia are 55 de milioane de utilizatori de servicii pe Internet, activitatile pe acest segment generand in intervalul aprilie-iunie venituri de 140 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#it, #mobile, #nokia, #platforme, #software, #telefoane , #stiri Nokia