Nokia va concedia inca 490 de angajati, pentru reducerea costurilor

Marti, 19 Mai 2009, ora 13:20
1927 citiri
Nokia va concedia inca 490 de angajati, pentru reducerea costurilor

Nokia Oyj, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat marti ca vrea sa concedieze inca 490 de angajati, ca parte a programului global de reducere a costurilor, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Compania finlandeza a anuntat ca va disponibiliza 170 de angajati ai departamentului de logistica, administrare si suport. Compania va oferi pachete compensatorii pentru 320 de angajati ai fabricii Salo din Finlanda, care vor pleca voluntar.

Nokia, care a afisat in intervalul ianuarie-martie primele pierderi inainte de taxe de la infiintarea companiei, reduce cu peste 700 milioane euro costurile diviziei de telefoane mobile, pentru a face fata cererii scazute de pe piata de profil.

Per total, piata de telefoane mobile ar urma sa se comprime cu 10% anul acesta, in contextul in care consumatorii reduc cheltuielile, iar producatorii incearca sa elimine stocurile nevandute.

Anul acesta, Nokia a concediat aproximativ 4.000 de angajati, cifra care include disponibilizarile anuntate astazi.

In aprilie, Nokia a raportat o scadere cu 90% a profitului net din primul trimestru, cel mai mic profit din 1996, in contextul evolutiei negative a pietei.

Profitul net din primul trimestru
al companiei, prezenta in Romania, a scazut la 122 milioane euro (160 milioane dolari), sau 3 centi/actiune, fata de 1,22 miliarde euro, sau 32 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

#angajati, #costuri, #nokia, #reducere , #stiri Nokia