Nokia va adauga telefoanelor mobile motorul de cautare pe internet al celor de la Google

Marti, 12 Februarie 2008, ora 13:33
1794 citiri
Nokia va adauga telefoanelor mobile motorul de cautare pe internet al celor de la Google

Compania Nokia va adauga motorul de cautare al celor de la Google la lista de motoare de cautare pe care le pot accesa consumatorii de pe telefoanele mobile, a anuntat marti compania, informeaza Reuters.Nokia are acorduri similare cu Yahoo si Microsoft, si cu Baidu in China si Yandex in Rusia.

"Furnizarea de alternative pentru clienti reprezinta o componenta foarte importanta a strategiei serviciului de internet Nokia", a declarat vice-presedintele diviziei de software si servicii Nokia, Ilkka Raiskinen, in cadrul Congresului Global de Telefonie Mobila din Barcelona.

Odata cu dezvoltarea rapida a retelelor de telefonie mobila si cu aparitia noilor telefoane ce dispun de browsere de internet, companiile de internet duc o lupta acerba pentru a oferi clientilor servicii pentru telefoanele mobile.

La inceput, motorul de cautare Google va fi adaugat doar anumitor telefoane mobile disponibile doar pe anumite piete, iar mai apoi va fi adaugat modelelor foarte cunoscute, fiind disponibil in peste 100 de piete, au anuntat companiile.

"Aceasta ar putea fi o miscare defensiva inainte de aparitia platformelor Android in a doua jumatate a anului 2008", a declarat analistul firmei Gartner, Carolina Milanesi.

"Desi s-ar putea ca Nokia sa nu adopte platforma Android, compania acopera dorintele consumatorilor prin colaborarea cu cei de la Google".

Google a programat lansarea software-ului Android, un rival direct pentru platforma Nokia S60, destinat telefoanelor mobile, in cursul acestui an.

Potrivit Nokia, motorul de cautare al Google va putea fi accesat prin propria aplicatie de cautare a Nokia, fiind initial disponibil pentru utilizatorii a patru noi telefoane mobile multimedia.

Nokia are aplicatii de cautare pe 40 de modele de telefoane mobile.

Anumite modele de top de la Nokia suporta accesarea site-ului YouTube, detinut de Google.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.