Nokia si Orange vor deschide magazine virtuale de software si media

Luni, 16 Februarie 2009, ora 14:08
2485 citiri
Nokia si Orange vor deschide magazine virtuale de software si media

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, si-a prezentat astazi noul magazin virtual de software si media, sperand sa urmeze modelul de succes inregistrat de Apple cu AppStore, relateaza Reuters.

Nokia a prezentat magazinul in cadrul unei conferinte, pe marginea Congresului Mondial al Telefoniei Mobile din Barcelona. in cadrul congresului, operatorul Orange a anuntat ca va lansa in mai un magazin virtual asemanator in Europa.

Nokia a precizat ca va deschide magazinul virtual 'Ovi' in noua tari, in luna mai. Compania a precizat ca 70% din veniturile magazinului vor merge catre dezvoltarea de software si ca primul model disponibil in magazin va fi noul N97.

Compania a spus ca printre partenerii magazinului de afla si site-urile de socializare online Facebook si MySpace. "Ovi Store este un raspuns necesar la succesul inregistrat de Apple cu App Store", a declarat Ben Wood, director de cercetare in cadrul CCS Insight.

"Dezvoltarea cu succes este esentiala in mentinerea competitivitatii Symbian, iar partenerul cheie este, fara indoiala, Facebook, avand in vedere tendinta actuala in retelele de socializare online, cu privire la telefonia mobila", a spus Wood.

Apple a anuntat luna trecuta ca sunt disponibile in total 15.000 de aplicatii, iar numarul de descarcari a atins 500 milioane in sase luni.

De asemenea, Microsoft Corp are in vedere deschiderea unui "online bazaar", pentru aplicatii ce utilizeaza sistemul de operare Windows Mobile, potrivit Wall Street Journal.

#magazin virtual, #nokia, #orange, #software, #media , #stiri Nokia