Nokia se asteapta ca vanzarile din piata telefoniei mobile sa urce cu 10% in 2010

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 16:34
2196 citiri
Nokia se asteapta ca vanzarile din piata telefoniei mobile sa urce cu 10% in 2010

Compania finlandeza Nokia, lider al pietei de telefonie mobila, a anuntat miercuri ca se asteapta ca vanzarile de telefoane mobile la nivel mondial sa creasca anul viitor cu 10%, dupa declinul din acest an, si intentioneaza sa profite pentru a-si mari usor cota de piata ca valoare, relateaza AFP, informeaza NewsIn.

Gigantul finlandez anticipeaza ca in volum cota sa de piata va ramane stabila, iar scaderea pretului mediu de vanzare a telefoanelor va incetini anul viitor.

In ce priveste infrastructura telecom, unde Nokia este prezenta prin joint-venture-ul Nokia Siemens Networks (NSN) ce se confrunta cu dificultati, grupul se asteapta la o piata stabila ca valoare in 2010 si la o crestere a NSN peste nivelul pietei.

Nokia, care detine mai mult de o treime din piata, a trecut pe pierdere in trimestrul al treilea din acest an, pentru prima data in ultimii zece ani, ca urmare a dificultatilor intampinate de NSN si a amenintarii venite din partea noilor concurenti Apple (iPhone) si RiM (BlackBerry).

Grupul a anuntat deja mii de disponibilizari, in special aproape 6.000 la Nokia Siemens, pentru a-si redresa situatia financiara.

 

#mobila, #nokia, #telefonie, #vanzari , #stiri Nokia