Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nokia Open Studio- 3 noi modele de Serie N

Nokia Open Studio- 3 noi modele de Serie N
Strategia Nokia de a produce cat mai multe modele de serie N, a fost confirmata luna trecuta la Berlin, in cadrul Nokia Open Studio, prin lansarea a trei noi modele Nseries.Evenimentul s-a desfasurat in stilul traditional al Nokia, noile handset-uri fiind oferite jurnalistilor spre testare in timpul conferintei de presa. De data aceasta, terminalul supus atentiei a fost Nokia N80. Un site special a fost creat inaintea evenimentului, iar discursul de deschidere a fost inregistrat in memoria telefonului, alaturi de cateva tonuri de apel.

Prezentarea a debutat cu o discutie pe marginea locului ocupat de Internet in viata de zi cu zi, fiind urmata de specificatii asupra evolutiei calculatoarelor. Concluzia desprinsa in urma prezentarii, a fost aceea ca terminalele Nokia nu reprezinta doar niste simple telefoane, ci sunt adevarate computere multimedia. O interfata familiara userilor permite accesul la servicii complet diferite : televiziune, e-mail, Internet, jocuri, multimedia, si lista poate continua.

In termeni de design, noile modele introduse, la fel ca si precedentele de serie N, sunt un fel de hibrizi. Acest fapt, limiteaza oarecum la capitolul design. Nokia a avut in vedere experienta consumatorului cu produsele, motiv pentru care schimbarile de design nu sunt spectaculoase.Primul telefon prezentat, a fost Nokia N72. Acest model este primul din seria N care a incorporat si un element fashion. Pentru prima data, Nokia lanseaza un smartphone destinat tinerilor, care sunt interesati in principal de design. Succesul inregistrat de Colectia LA'Amour, a determinat si introducerea unui asemenea smartphone in ton cu ultimele tendinte.

N 72 este asemanator in multe privinte cu Nokia N70. Lista de imbunatatiri include doar design-ul variat si cateva alte ajustari, neesentiale in sine.

Nokia N73, isi afirma capacitatile sale de "fotograf", afisand un display generos cu o diagonala de 2,4 inch si o camera de 3.2 MP. Smartphone-ul poate realiza mai multe fotografii consecutiv, pentru ca apoi acestea sa poata fi share-uite prin intermediul mai multor servicii, ca de exemplu Flickr.Lentilele sunt marca Carl Zeiss, dispunand de functia auto-focus, iar zoom-ul digital este de 20x. Rezolutia maxima a unei fotografii este de 2048 x 1536 pixeli, permitand printarea pe hartie fotografica la dimensiuni de 20 x 25 cm.

Modelul va fi disponibil in magazine in luna august, la un pret de 450-500 de euro, in diferite variante de culori.

"Next Story in Video"- acesta este sloganul lansarii lui Nokia N93. Dupa cum ati intuit probabil, terminalul se adreseaza pasionatilor de captura video de calitate prin intermediul telefonului mobil.Design-ul lui Nokia N93 ne reaminteste de Nokia 92, partea superioara putand fi rotita in doua directii. Diferenta consta in introducerea zoom-ului optic de 3x, si a stabilizatorului de imagine.

Capacitatea de stocare este de 50 MB, putand fi insa extinsa prin intermediul cardurilor de memorie microSD. Un card de memorie cu o capacitate de 2GB, poate stoca aproximativ 90 de minute de captura video la valori maxime.

Nokia N93 este dotat si cu TV Out, astfel incat sa poata fi conectat cu un televizor. Mai mult decat atat, clipurile video pot fi transpuse de un DVD.

Tot in luna august va fi disponibil si acest model, la un pret de 500-600 de euro.

Adina Corneci


Bloombiz


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 957 ori