Nokia N93 iese la vanzare oficial

Luni, 24 Iulie 2006, ora 15:56
1571 citiri

Producatorul finlandez a lansat pe piata modelul Nokia N93, cel mai nou membru al seriei N, terminale botezate de finlandezi "computere multimedia".Producatorul finlandez a lansat pe piata modelul Nokia N93, cel mai nou membru al seriei N, terminale botezate de finlandezi "computere multimedia".

Nokia N93 are o camera foto de 3,2 megapixeli, dotata cu tehnologie optica de la Carl Zeiss, zoom optic 3x si capabilitati de captare video de nivel DVD. Telefonul ofera, de asemenea, optiuni avansate pentru conectivitate si editare. Prin conectarea dispozitivului Nokia N93 la un televizor compatibil (conectarea se realizeaza in mod direct), aveti acces la experiente video A"la scara largaA". In plus, Nokia N93 va ofera si optiunea de a va incarca fotografiile si secventele video pe anumite albume online sau blog-uri si de a va crea propriile filme, la un nivel inalt de calitate, inscriptionandu-le apoi pe DVD cu aplicatia Adobe Premiere Elements 2.0, inclusa in pachetul de vanzare.

Inregistrari de inalta precizie

Deschideti si rasuciti clapeta si Nokia N93 va fi gata pentru filmat si fotografiat. Datorita tastelor dedicate pentru obturator, zoom si blitz, este mult mai usor sa surprindeti momentele speciale. Experienta video oferita de Nokia N93 este fara egal: captare video VGA MPEG-4, la pana la 30 de cadre pe secunda, inregistrare audio stereo si stabilizare video. Pe scurt, imagini clare, bine realizate, la calitate de nivel DVD. Nokia N93 dispune de camera de 3,2 megapixeli (2048 x 1536 pixeli) cu lentila Carl Zeiss Vario-Tessar, zoom optic 3x si zoom digital de pana la 20x.

Nokia N93 are o memorie interna impresionanta, de pana la 50 MB, care poate fi extinsa prin intermediul unui card de memorie de 2 GB (A"hot swapA" - introducere si extragere fara debransarea telefonului). Aveti astfel posibilitatea de a inregistra pana la 90 de minute de continut video la calitate DVD sau de a realiza pana la 2.500 de fotografii de calitate inalta.

Telefonul Nokia N93 ofera optiuni multiple pentru impartasirea secventelor video. Le puteti trimite prin email, prin tehnologia Bluetooth sau prin incarcare pe blog-uri compatibile - direct din galeria aparatului. Puteti sa le vizionati alaturi de prieteni pe un ecran TV compatibil, utilizand fie cablul TV inclus, fie capabilitatile integrate de conectivitate fara fir: WLAN si UpnP (Universal Plug and Play). Pentru a vedea secventele imediat dupa ce le-ati captat, asezati dispozitivul pe o suprafata stabila si deschideti orizontal afisajul A- si va veti putea admira creatiile pe ecranul QVGA de 2.4A" cu pana la 262.144 de culori. Afisajul telefonului poate fi utilizat si pentru navigarea pe Internet, vizionarea de programe TV prin retele 3G si realizarea de apeluri video fara comenzi manuale.

Exprima-ti creativitatea

Pentru editarea secventelor video, Nokia N93 ofera atat optiuni integrate, cat si optiuni externe. Functia de editare incorporata pe terminal va permite sa combinati si sa taiati secventele video si sa le adaugati imagini, muzica si efecte speciale. Pentru optiuni avansate de editare, pachetul de vanzare standard al telefonului Nokia N93 include software-ul Adobe Premiere Elements 2.0, prin intermediul caruia puteti inscriptiona filmele pe DVD si le puteti exporta in formate pentru email sau pentru redarea in timp real pe Internet.

Abilitati de comunicare

La fel ca toate dispozitivele din gama Nokia Nseries, Nokia N93 ofera functii exceptionale pentru comunicare si multimedia. Nokia N93 este compatibil WLAN, 3G (WCDMA 2100 MHz), EDGE si GSM (900/1800/1900 MHz), oferindu-va acces in banda larga la Internet, pentru navigare, incarcarea de continut in diverse retele si primirea/expedierea de email-uri. Cu alte cuvinte, va mentine conectat atunci cand va aflati in miscare.

Divertisment

Cartela de memorie miniSD de 2 GB, comercializata separat, va permite sa stocati pana la 1500 de melodii pe Nokia N93. Iar datorita playerului digital, va puteti asculta melodiile preferate oricand si oriunde. Puteti, de asemenea, sa va creati playlist-uri, sa inscriptionati CD-uri si sa va transferati colectia de muzica pe telefon utilizand aplicatia Nokia Music Manager inclusa pe DVD-ROM-ul din pachetul de vanzare. Prin intermediul difuzorului incorporat sau al unui set cu casca compatibil, puteti asculta muzica de pe telefon sau radioul FM al dispozitivului fara sa utilizati comenzi manuale. Iar pentru momente desavarsite de relaxare, aveti la dispozitie si jocuri 3D de inalta calitate A- System Rush: Evolution (franciza N-Gage) este preinstalat pe dispozitiv.

Nokia N93 se bazeaza pe editia a III-a a platformei software S60 si pe sistemul de operare Symbian.

Lista completa a functiilor dispozitivului Nokia N93 este disponibila la adresa www.nokia.com/N93.

PC Forum