Nokia, marea dezamagire de la Mobile World Congress

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 12:07
1617 citiri
Nokia, marea dezamagire de la Mobile World Congress

Nokia nu va prezenta niciun telefon nou la targul Mobile World Congress pentru prima data in cel putin 10 ani, si nici nu va avea un stand pentru public la cel mai mare eveniment anual al industriei de profil, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata planurilor organizatorice. 

Mobile World Congress va avea loc saptamana viitoare la Barcelona , iar decizia "strategica" a grupului finlandez ar putea dezamagi asteptarile clientilor, entuziastilor, analistilor si chiar competitorilor care asteapta indicii privind urmatorul produs care va fi aruncat de gigantul Nokia in lupta cu Samsung, Apple, Sony Ericsson, LG, HTC, sau, mai nou, Google.

Rivalii Nokia vor avea astfel sansa sa domine evenimentul si sa eclipseze prezenta modesta a grupului finlandez cu noile modele pe care le vor prezenta, cel mai probabil la preturi reduse, informeaza Mediafax.

Pe de alta parte, potrivit unor bloguri cu profil IT, Nokia ar putea prezenta la Mobile World Congress o noua gama de telefoane mobile, denumita generic "C Series" .

"Ar fi o problema sa nu lanseze niciun produs acum, deoarece asteptam cu totii sa vedem ce asi are Nokia in maneca pregatiti pentru aceasta vara.

Anul trecut, participarea lor la eveniment a fost uriasa. Standul Nokia era ca o nava spatiala", comenteaza analistul Tero Kuittinen pentru Bloomberg.

Nokia se va concentra pe afacerile din domeniul serviciilo , subliniind eforturile directorului general executiv, Olli-Pekka Kallasvuo, de a trece de la un producator de telefoane mobile "pursange" la o companie care ofera si aplicatii sau media contracost pe produsele comercializate, a afirmat sursa citata.

Purtatorul de cuvant al Nokia Doug Dawson a refuzat sa comenteze informatiile. 

#nokia, # dezamagire, # mobile, # world, # congress , #stiri Nokia