Nokia mai da afara 220 angajati

Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 14:22
1155 citiri
Nokia mai da afara 220 angajati

Compania finlandeza Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat ca va suprima 220 de locuri de munca din cadrul diviziei de cercetare si dezvoltare din Japonia, in cadrul unui plan mai larg de restructurare, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"In cadrul efortului general de ajustare a activitatilor de cercetare si dezvoltare la portofoliul noilor produse, Nokia va reduce activitatile de cercetare si dezvoltare din Japonia", arata un comunicat al grupului.

Saptamana trecuta, Nokia a mai anuntat 330 de disponibilizari din acelasi sector, in Finlanda si Danemarca.

In prezent, Nokia are 17.000 de angajati in divizia de cercetare si dezvoltare la nivel mondial.

In ciuda disponibilizarilor, grupul finlandez a precizat ca va mentine o serie de activitati importante in Japonia, unde producatorii "joaca un rol important in lantul de aprovizionare al grupului Nokia".

"Vertu, linia de telefoane mobile destinate pietei de lux, isi va continua de asemenea activitatea in Japonia si nu va fi afectata de acest anunt", a precizat compania.

Nokia, care a trecut pe pierderi in al treilea trimestru pentru prima oara in ultimul deceniu, a lansat mai multe planuri de restructurare, dintre care unul foarte important in cadrul diviziei Nokia Siemens Networks (NSN), ce vizeaza pana la 6.000 de disponibilizari.

Inaintea anuntului de marti, Nokia a mai anuntat 3.700 de concedieri, dintre care 1.300 prin disponibilizari voluntare, in cadrul unui plan lansat in ianuarie, ca are ca obiectiv economii anuale de 700 milioane euro.

#angajati, #mobile, #nokia , #stiri Nokia