Nokia cumpara terenul pe care se afla fabrica de la Jucu

Marti, 02 Martie 2010, ora 13:34
1466 citiri
Nokia cumpara terenul pe care se afla fabrica de la Jucu

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat marti ca anul acesta se vor finaliza negocierile privind vanzarea terenului de 90 de ha pe care firma Nokia il ocupa in parcul industrial Tetarom III din comuna clujeana Jucu, transmite corespondentul NewsIn.

Tise a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, ca pretul va fi stabilit in baza unei evaluari care va tine cont de preturile terenurilor din Jucu.

"La aceasta ora suntem in negocieri de vanzare a terenului de la Jucu catre firma Nokia. Ei vor sa cumpere, iar noi vrem sa vindem, si cred ca lucrurile vor merge repede, astfel incat speram sa vindem terenul pana la sfarsitul anului.

Pretul se va stabili in urma unei evaluari", a subliniat presedintele CJ Cluj.

Acesta a adaugat ca nu doar in cazul Nokia, singurul ocupant al parcului industrial Tetarom III, CJ Cluj doreste vanzarea terenului catre investior, ci si in cazul celorlalte doua parcuri industriale administrate de SC Tetarom SA, firma legislativului judetean.

Nokia ocupa 90 de ha din totalul de 154 de ha pe care se intinde Tetarom III, achitand o chirie de 0,1 euro pe metru patrat.

Alin Tise sustine ca banii obtinuti din vanzarea terenurilor din parcurile industriale catre investitorii care le ocupa vor fi folositi la investitii in dezvoltarea viitore a parcurilor industriale administate de SC Tetarom SA.

Pretul unui mp de teren in zona Nokia din comuna Jucu este in jur de 15 euro.

Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 miliarde euro, va închide fabrica de anvelope pentru camioane grele din Polonia, de la Olsztyn, unde lucrează...
#nokia, #teren, #jucu, #fabrica , #stiri Nokia