Nokia, abandonata de sefi

Joi, 09 Iunie 2011, ora 17:16
1253 citiri
Nokia, abandonata de sefi

Actiunile Nokia au fost aproape de minimul ultimilor 13 ani dupa ce o publicatie finlandeza a scris despre scandalul dintre seful de tehnologie Richard Green si CEO-ul Stephen Elop.

Neintelegerile au pornit de la strategia in ceea ce priveste smartphone-urile Nokia si acordul cu Microsoft.

Nokia a anuntat joi ca Richard Green va pleca din companie "din motive personale". Henry Tirri, seful Centrului de Cercetare Nokia, va detine temporar si functia de CTO, anunta Reuters.

Invitat la o conferinta in Londra, Stepehn Elop nu a adus in discutie problema plecarii CTO-ului, insa a fost nevoit sa sublinieze ca Nokia nu este de vanzare, in ciuda faptului ca valoarea sa de piata scade cu rapiditate.

"Toate zvonurile sunt neintemeiate", a raspuns Elop de pe scena conferintei, atunci cand a fost intrebat despre o posibila vanzare a Nokia.

Si totusi, valoarea de piat aa companiei a scazut de la 25 de miliarde euro, cat era in luna februarie, la 17 miliarde de euro.

Scepticismul cu care este privita o posibila revenire face din gigantul producator de telefoane o "atractie" reala pentru eventualii "petitori", mai spune Reuters.

Si vestile rele nu se opresc aici pentru Nokia. La 11:30 GMT, actiunile Nokia scazusera cu 0,1%, pana la nivelul de 4,288 euro.

Nokia, odata liderul global al producatorilor de telefoane mobile, a pierdut intaietatea pe piata smartphone-urilor, in fata Apple si a altor producatori de device-uri cu sistemul de operare Android.

#nokia, #telefoane mobile, #smartphone, #vanzare nokia , #stiri Nokia