Nokia a dat in judecata Apple - 22 Octombrie 2009

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 22:29
1476 citiri
Nokia a dat in judecata Apple - 22 Octombrie 2009

Nokia a atacat in instanta Apple, joi, la un tribunal din Delaware, Statele Unite, pentru incalcarea unor patente referitoare la tehnologia de fabricatie a telefoanelor mobile, a anuntat compania finlandeza.

In calitate de lider in domeniul inovatiilor pentru comunicatiile wireless, Nokia detine unul dintre cele mai puternice portofolii de patente, investind, in ultimii 20 de ani, peste 40 de miliarde de euro in activitati de cercetare si dezvoltare, se arata intr-un comunicat al companiei.

Cele mai multe proprietati intelectuale ale Nokia, inclusiv patentele implicate in procesul cu Apple, au fost declarate esentiale pentru standardele industriei de profil, iar compania a incheiat acorduri de licentiere cu circa 40 de companii.

Cele zece patente la care se refera reclamatia sunt pentru date wireless, codarea transmisiilor de voce, securitate si encriptare si au fost incalcate de Apple la toate modelele iPhone, de la lansarea acestora pe piata, in 2007, se mai arata in comunicat. 

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#nokia, #apple, #mobile , #stiri Nokia