Nokia 1200 made in Romania

Luni, 11 Februarie 2008, ora 15:16
1480 citiri
Nokia 1200 made in Romania

Nokia a inaugurat, astazi, la Jucu prima linie de asamblare a telefoanelor mobile. La deschidere au participat Juha Putkiranta, senior vice-president Nokia, John Guerry, director Nokia Romania, precum si primarul Clujului Emil Boc, transmite NewsIn.Pana in acest moment au fost angajati 350 de muncitori, urmand sa fie angajati inca 150 in prima etapa a demararii productiei. Angajatii primesc o masa pe zi si bonuri de masa si majoritatea provin din zona Jucu, Gherla, Dej, Cluj-Napoca. Pana la sfarsitul anului 2009 vor 3.500 de angajati.

Juha Putkiranta, senior vice-president Nokia, a declara ca nu poate sa spuna exact care va fi durata prezentei Nokia la Jucu, dar spera intr-o investitie pe termen lung. "Suntem incantati de faptul ca oamenii din Romania, care ne impartasesc viziunea, sunt dornici sa vina sa lucreze la Nokia. In fiecare saptamana, noi angajati se alatura echipei noastre.

Fabrica de la Cluj va deveni o parte importanta a retelei noastre globale de centre de productie si va opera conform acelorasi procese, cerinte de calitate si standarde, regasite in toate fabricile Nokia", a spus Juha Putkiranta.

Putkiranta a declarat ca este incantat de rapiditatea cu care au fost efectuate lucrarile de constructie a fabricii, dar nu a putut da detalii despre cand se vor instala si furnizorii in Parcul Industrial Tetarom 3. Desi a refuzat sa faca comentarii pe marginea salarizarii si a volumului de productie, Juha Putkiranta a precizat ca primul model de telefon fabricat a fost Nokia 1200 si ca din punct de vedere al costurilor si al logisticii, fabrica de la Jucu e mai avantajoasa decat cea de la Bochum din Germania.

Compania Nokia a anuntat recent ca isi inchide fabrica de la Bochum si isi transfera productia in Romania, la Jucu, in judetul Cluj. Decizia a provocat un adevarat soc in Germania, atat in randul sindicatelor, cat si al politicienilor, care au chemat la boicotarea produselor Nokia. Nokia produce cele mai multe telefoane mobile in statele cu piete mai ieftine, precum Romania, Ungaria, China si India, compania avand o fabrica si in orasul Salo din Finlanda.

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...