Moody's a scazut cu o treapta ratingul Nokia

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 18:47
1394 citiri
Moody's a scazut cu o treapta ratingul Nokia

Agentia de rating Moody's a coborat vineri cu o treapta ratingul Nokia privind datoriile pe termen lung, la A2, considerand ca grupul de telefonie mobila va intampina mai multe probleme pe piata de profil, ca urmare a competitiei crescute, si va avea perspective de crestere modeste pe termen lung, relateaza NewsIn.

Moody's a confirmat la Prime-1 ratingul pentru datoria pe termen scurt.

In schimb, Moody's a urcat perspectiva ratingului Nokia de la negativa la stabila, odata cu taierea ratingului la A2, acesta aflandu-se la mijlocul dintre AAA si categoria junk, relateaza Wall Street Journal.

Miscarea vine la o zi dupa ce Nokia a raportat o inrautatire mai mare decat anticipase a pierderii din trimestrul al treilea, desi compania a revizuit in crestere perspectiva pietei de telefonie mobila in 2009.

Actiunile Nokia s-au ieftinit cu 1,7% la 13,44 dolari in tranzactiile din predeschiderea sedintei, dupa pierderile anuntate joi, in conditiile in care grupul finlandez a afisat o pierdere neta de 559 milioane euro pentru al treilea trimestru, contrar estimarilor, acestea fiind primele rezultate negative din ultimul deceniu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nokia, #rating, # pierdere, # euro , #stiri Nokia