Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mai multe companii cer ajutor pentru a face fata crizei globale

Mai multe companii cer ajutor pentru a face fata crizei globale

47 de companii europene, printre care Nokia, Saint-Gobain si Renault, au aratat ca "este nevoie de noi decizii politice" in contextul unei crize "extrem de periculoase" si au cerut Germaniei sa dea un exemplu in acest sens, potrivit AFP. "Acceptam si sustinem strategiile prezentate la sfarsitul saptamanii de liderii celor 20 de tari dezvoltate si emergente ale lumii. Urgenta situatiei, insa, impune nevoia unor masuri precise si care sa mearga mult mai departe", arata un comunicat al celor 47 de companii, ai caror reprezentanti s-au reunit la o masa rotunda a industriasilor.


Oficialii companiilor au cerut "mai multe stimulente bugetare, mai ales din partea primei economii europene, Germania", prin programe semnificative de investitii si scaderi de impozite.


Printre alte masuri cerute se numara noi scaderi ale dobanzilor cheie, dispozitive de garantare a accesului la creditare si efectuarea de progrese in ceea ce priveste negocierile internationale pentru liberalizarea comertului mondial.


Printre companiile reprezentate la reuniune au fost, printre altele, firma finlandeza Nokia, companiile franceze Saint-Gobain si Renault si intreprinderile germane SAP si Siemens.


Actualul presedinte al organizatiei, seful Nokia, Jorma Ollila, a atras atentia ca "actuala criza se anunta a fi lunga si nu este una dintre acele recesiuni din care se iese in decurs de sase sau noua luni".


"Statele europene trebuie sa ia masuri de relansare bugetara de o amploare exceptionala. Iar Germania, care are un impact atat de mare asupra tuturor celorlalte tari, in calitate de prima putere economica europeana, trebuie sa deschida drumul", a estimat seful Nokia.


Ollila a criticat, de asemenea, planurile de relansare ce tind sa favorizeze anumite sectoare industriale. Mai ales in Germania, sectorul auto este cel asupra caruia par a se concentra pana in prezent eforturile politice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1251 ori