Mai avem multe de facut pana la intrarea in Spatiul Schengen

Joi, 28 Septembrie 2006, ora 01:28
847 citiri

Romania si-a indeplinit cea mai mare parte a responsabilitatilor ce-i revin in privinta controlului la frontiere, insa mai are inca multe de facut pentru securizarea lor deplina, a subliniat, miercuri, intr-o conferinta de presa, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, care s-a declarat increzator ca progresele in acest domeniu vor continua.Reamintind ca Ministerul Administratiei si Internelor si-a fixat printre obiective aderarea Romaniei la spatiul Schengen la orizontul anului 2010, Jonathan Scheele a afirmat ca aceasta nu este o data 'garantata', ci un termen pana la care Romania si-a propus sa finalizeze toate pregatirile pentru a putea asigura controlul sigur si eficient al frontierelor, care vor deveni in viitor frontiere externe ale spatiului Schengen, nu doar ale Uniunii Europene.

In opinia sa, acesta este o misiune 'foarte complexa' de coordonare intre Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul de Externe, si, in acelasi timp, o provocare majora pentru relatia Romaniei cu Republica Moldova. Uniunea Europeana va sprijini continuu autoritatile romane in aceste eforturi, a dat asigurari seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti.

Rompres

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 28 Septembrie 2006

1. Protv.ro s-a relansat marti

Asta-i noul Protv.ro, lansat ieri (marti). Cum vi se pare? Eu n-am apucat sa ma uit. Nu pot da decat un 6 la impresia artistica (din 10, nu in sistemul de notare de la patinaj artistic). Pare o structura functionala, dar necreativa si uratica.

2. Tristi, nu si nervosi

Pina la gafa lui Carlos din minutul 43, Steaua n-a jucat rau in fata unui Lyon sosit in Ghencea cu intentia, materializata, de a confirma aprecierea de cea mai puternica formatie de pe continent. Corect, supusa unei presiuni constante, campioana noastra s-a vazut silita sa se apere inca din startul meciului. A facut-o insa departe de propria poarta, impiedicind ca dominarea teritoriala a echipei franceze sa se transforme in asediu.

3. Lansare : Nokia N95

N95 este cel mai mic telefon Nokia din gama N9x, cea mai avansata de la ora actuala din oferta constructorului finlandez de telefoane mobile. Cu dimensiuni de 99 x 53 x 21 mm si greutate de 120 g, N95 nu este un telefon tocmai mic, dar da clasa tuturor celorlalte modele cu functionalitati similare.