Magazinul de aplicatii pentru terminale Nokia a fost lansat in limba romana

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 14:27
2320 citiri
Magazinul de aplicatii pentru terminale Nokia a fost lansat in limba romana

Nokia a lansat varianta pentru piata romaneasca a magazinului online de aplicatii pentru telefoane mobile Ovi Store, care permite plata in lei, a declarat, miercuri, directorul general al reprezentantei locale a producatorului finlandez de terminale mobile, Razvan Petrescu, citat de Mediafax.

"Noi credem ca localizarea este un element esential pentru succesul unui ecosistem cum este Ovi.

Localizare completa inseamna ca oferim acces la continut local, suport pentru limba locala si preturi in moneda locala.

Ovi Store este cea mai simpla cale de a descarca o aplicatie pe un terminal Nokia", a spus Petrescu, intr-o conferinta de presa.

Ovi Store a fost lansat de Nokia, pe piata mondiala, la jumatatea anului trecut, iar pentru piata romaneasca a fost disponibil de la inceputul acestui an.

"Pana in acest moment, Zuma, Nokia Energy Profiler, YouTube, Locago si High Speed 3D Lite sunt cele mai descarcate aplicatii in Romania.

Prin Ovi Store, utilizatorii pot descarca si achizitiona aplicatii si widget-uri locale", a adaugat directorul general al Nokia Romania.

Pe Ovi Store sunt disponibile, in total, 9.500 de aplicatii, care pot rula pe 135 de modele de terminale produse de Nokia.

"Varianta locala permite romanilor sa se alature celor 90% dintre utilizatorii de telefoane mobile Nokia care pot beneficia de continutul Ovi Store in limba materna si celor 80% din utilizatori care pot face cumparaturi la Ovi Store in moneda lor nationala", a subliniat Petrescu.

Prin Ovi Store, pot fi descarcate si achizitiona aplicatii pentru terminalele Nokia.

Continutul disponibil la Ovi Store este compatibil cu diverse modele de dispozitive mobile, fiind adaptat necesitatilor specifice ale utilizatorilor.

Jocuri, fisiere video, aplicatii utilitare, podcast-uri, tonuri de apel, widget-uri, software de afaceri si alte tipuri de continut sunt disponibile prin Ovi Store.

Ovi Store a atins, recent, nivelul de 1,6 milioane de descarcari pe zi.

Potrivit celor mai recente evaluari Nokia, comunicate pe 12 aprilie, nivelul de activitate a crescut in mod constant, astfel ca in prezent fiecare utilizator activ realizeaza peste 8,5 descarcari pe luna.

Printre dispozitivele cu ecran tactil utilizate cel mai frecvent pentru descarcarea de continut de la Ovi Store se numara Nokia 5800 XpressMusic, Nokia N97 si Nokia N97 mini, Nokia 5530 Xpress Music si Nokia X6.

La aceasta lista se adauga trei dispozitive din gama Eseries - Nokia E66, Nokia E71 si Nokia E72.

Potrivit unei actualizari Nokia din ianuarie 2010, jocurile se afla in continuare in topul descarcarilor platite, in timp ce aplicatiile continua sa conduca in topul descarcarilor gratuite.

La nivel global, posesorii de terminale Nokia din peste 180 de tari au acces la Ovi Store de pe 135 de modele Nokia, in 30 de limbi. 

#magazin, # aplicatii, # nokia, # lansare , #stiri Nokia