Livrarea telefoanelor Nokia, ingreunata din cauza situatiei din Japonia

Luni, 21 Martie 2011, ora 17:19
1886 citiri
Livrarea telefoanelor Nokia, ingreunata din cauza situatiei din Japonia

Grupul finlandez Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a avertizat, luni, ca va avea probleme la livrarea unor modele de telefoane, dupa ce cutremurul din Japonia a afectat aprovizionarea cu anumite componente, informeaza Mediafax.

Impactul asupra rezultatelor financiare va fi, insa, limitat, a precizat grupul.

"Nokia se asteapta la unele perturbari ale capacitatii de a livra un numar de produse din cauza crizei de componente si materii prime din Japonia", se arata intr-un comunicat al grupului. O imagine completa a situatiei nu este, inca, disponibila, potrivit Nokia.

Aproximativ 12% din componentele Nokia sunt platite in yeni, dar ponderea componentelor japoneze in total este probabil mai mare, ca urmare a unei renegocieri recente a contractelor.

"Nokia este intr-o pozitie destul de dificila. Numarul foarte mare de telefoane pe care le vinde inseamna ca grupul este mai vulnerabil la perturbari neasteptate ale aprovizionarii cu componente decat rivalii", a afirmat seful diviziei de cercetare a companiei CCS Insight, Ben Wood.

Nokia Siemens Networks, compania mixta a grupurilor Nokia si Siemens, a anuntat ca nu se asteapta la probleme imediate din cauza dezastrului din Japonia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dezastrul din japonia, #nokia, #piata telefoanelor mobile, #cutremurul din japonia , #stiri Nokia