Lectiile predate de Nokia Guvernului Romaniei

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 11:50
1534 citiri
Lectiile predate de Nokia Guvernului Romaniei

Compania finlandeza Nokia a preferat sa isi mute afacerile si sa plece din Romania amintind guvernului ca trebuie sa introduca o politica industriala si sa stabileasca alte relatii cu investitorii. 

Daniel Daianu, profesor de economie si specialist financiar, crede ca in urma esecului Nokia la Cluj, Romania ar trebui sa invete cum sa construiasca un contract, cum sa negocieze cu un investitor.

In opinia lui Daianu, guvernul trebuie sa fie constient ca, la un moment dat, investitorul ar putea pleca si sute de mii de romani ar putea ramane fara un loc de munca.

"Nokia nu a facut radacini. Acestea se fac prin investitia in forta de munca si prin investitii pe orizontala.

Cand 60-70% din componente provin din economia locala, nu este usor sa iei o astfel de decizie, dar cand importi 90%, lucrurile se simplifica", a explicat Daianu, citat de Evenimentul Zilei.

Daianu este de parere ca statul roman ar putea invata din criza ca trebuie sa economiseasca si sa puna la bataie capital autohton, pentru ca "firmele straine vor fi prezente in Romania doar atata timp cat au de castigat si vor abandona corabia de indata ce vor gasi in alta parte conditii mai avantajoase".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#caz nokia, #guvern nokia, #plecare nokia, #nokia , #stiri Nokia