Geoana: Trebuie sa pastram fabrica de la Jucu

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 11:44
3247 citiri
Geoana: Trebuie sa pastram fabrica de la Jucu

Presedintele PSD Mircea Geoana are vineri o intrevedere cu John Guerry, directorul fabricii Nokia de la Jucu, la sediul PSD din Bucuresti, in cadrul careia discuta despre modalitatea in care statul va putea continua sa acorde facilitati pentru a putea fi pastrate locurile de munca.

 

"Mai ales firmele transnationale, de gen Nokia, Ford sau Renault, sunt intr-o faza dificila la nivel mondial si este important pentru noi ca facilitatile din Romania sa continue sa opereze in timp ce in alte tari lucrurile devin mai complicate. Deci, asa cum am facut-o si cu alte mari companii straine prezente in Romania, ne vedem si cu conducerea Nokia pentru a vedea ce putem sa facem ca sa pastram locurile de munca", a declarat Mircea Geoana inaintea intalnirii cu John Guerry.

Premierul Emil Boc a discutat si el, la Jucu, pe 13 februarie, cu conducerea fabricii Nokia, dand asigurari ca exista toata disponibilitatea din partea Executivului de a ajuta firma in vederea pastrarii locurilor de munca.

"Sunt aici pentru ca Guvernul are in acest moment preocuparea majora de a pastra locurile de munca si, evident, realizarea de investitii ca aceste locuri de munca sa fie mentinute", a afirmat premierul, adaugand ca, din acest punct de vedere, la Cluj "lucrurile sunt sub control".

Emil Boc a asigurat conducerea Nokia Romania ca exista finantare in proiectul de buget pe 2009 pentru a finaliza mai multe obiective de investitii, care sa permita Nokia sa isi desfasoare activitatea in cele mai bune conditii.

"Prin proiectul de buget, am prevazut 375 de milioane de euro pentru finalizarea tronsonului de autostrada Campia Turzii - Gilau, 42 de kilometri care vor fi gata anul acesta. De asemenea, in acesti bani avem 37,5 milioane de euro alocati pentru finalizarea centurii de ocolire Valcele - Apahida, al doilea obiectiv important care va ajuta inclusiv Nokia", a explicat premierul. Acesta s-a referit totodata si la extinderea pistei Aeroportului International Cluj-Napoca si finalizarea traseului drumului rapid dintre Gilau si Jucu, care va permite crearea unei legaturi rutiere directe intre fabrica Nokia si Autostrada Transilvania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#geoana, #nokia, #romania, #fabrica, #boc, #ford, #renault, #investitii , #stiri Nokia