Fitch retrogradeaza Nokia in categoria "Junk"

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 17:18
1040 citiri
Fitch retrogradeaza Nokia in categoria "Junk"

Agentia de evaluare financiara Fitch a retrogradat producatorul finlandez de telefoane mobile Nokia in categoria nerecomandata investitiilor ("junk"), ca urmare a declinului cotei de piata, si a anuntat ca perspectiva ramane negativa.

Fitch a coborat calificativul pentru credite pe termen lung al Nokia de la "BB+" la "BBB-" si a avertizat ca ar putea urma noi revizuiri in scadere, daca situatia afacerilor grupului nu se imbunatateste in a doua jumatate a anului si in 2013.

"Avand in vedere posibilele dificultati pe care le are de depasit grupul, agentia nu este in prezent convinsa ca Nokia poate atinge acest obiectiv pe parcursul a 18 luni", potrivit unui comunicat al Fitch.

Nokia si-a aparat pozitia financiara intr-un comunicat separat.

"Grupul va continua sa se concentreze asupra reducerii structurii de costuri, imbunatatirii fluxului de numerar si mentinerii unei pozitii fiscale solide", a afirmat directorul financiar, Timo Ihamuotila.

Saptamana trecuta, Nokia a raportat o pierdere importanta pentru primul trimestru, a renuntat la directorul de vanzari si a promis noi reduceri de costuri.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Fitch Nokia categoria junk, #Fitch calificativ Nokia, #Nokia retrogradare Fitch , #stiri Nokia