Fabrica Nokia de la Jucu si-a intrerupt activitatea

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 19:18
1802 citiri
Fabrica Nokia de la Jucu si-a intrerupt activitatea

Fabrica Nokia din comuna Jucu si-a intrerupt, marti, activitatea, din cauza unei sincope in aprovizionarea cu componente pentru telefoane mobile care nu au ajuns din cauza norului de cenusa care a perturbat traficul aerian, au declarat corespondentului MEDIAFAX surse din companie.

Potrivit surselor citate, schimbul de zi de la Nokia nu a lucrat marti, dar productia va fi reluata in schimbul de noapte si va reintra in normal incepand de miercuri.

"Schimbul de zi de la Nokia Jucu, de la 07.00 - 19.00, nu a lucrat marti. A fost o sincopa in aprovizionarea cu componente pentru telefoanele mobile din cauza norului de cenusa care a perturbat traficul aerian. Aceste componente sunt aduse din strainatate", au afirmat surse din companie.

Conform acestora, in schimbul de zi lucreaza aproximativ 500 de angajati care vor fi totusi platiti, desi nu au lucrat. "Productia va fi reluata in schimbul de noapte, iar incepand de miercuri se va lucra normal", au precizat sursele citate.

Purtatorul de cuvant al Nokia Romania, Monica Alb, sustine, intr-un comunciat de presa transmis marti, ca "impactul inchiderii transportului aerian de marfuri a fost relativ mic pana acum in cadrul Nokia, inclusiv pentru fabrica din Jucu, dar bineinteles ca situatia este monitorizata indeaproape".

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro. La fabrica din comuna Jucu lucreaza aproximativ 2.100 de angajati. 

#activitate, #fabrica, #jucu, #mobile, #nokia, #telefoane , #stiri Nokia