Ericsson a afisat castiguri operationale de 913,6 milioane dolari in T2

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 11:04
1146 citiri
Ericsson a afisat castiguri operationale de 913,6 milioane dolari in T2

Ericsson AB a raportat vineri o crestere a castigurilor operationale la 6,9 miliarde coroane suedeze (913,6 milioane dolari) pe al doilea trimestru, dar a anuntat ca impactul criezi globale asupra performantelor financiare devine din ce in ce mai mare, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Cel mai mare producator mondial de retele de telefonie fara fir inregistrase in aceeasi perioada a anului trecut castiguri operationale de 4,7 miliarde coroane suedeze.

Analistii chestionati de Reuters estimasera ca Ericsson va avea castiguri operationale de 6 miliarde coroane suedeze in perioada analizata.

Pana la ora actuala, compania a avut performante puternice in ciuda crizei globale, mai ales datorita vanzarilor masive pe piata din China si consolidarii diviziei de servicii, in timp ce si-a crescut cota de piata.

Vanzarile grupului au urcat la 52,1 miliarde coroane suedeze, de la 48,5 miliarde coroane suedeze, in al doilea trimestru din 2008. Analistii se asteptau la vanzari de 52,9 miliarde coroane suedeze.

Totusi, vanzarile ajustate la unitati comparabile si conversii valutare au scazut cu 3%.

In primul trimestru, Ericsson anuntase o scadere cu 35%, la 1,72 miliarde coroane suedeze (214 milioane dolari), a profitului net, din cauza costurilor legate de reducerea numarului angajatilor.

Nokia Oyj, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat saptamana aceasta o scadere la 380 milioane euro a profitului net din al doilea trimestru din 2009, din cauza mediului de afaceri dificil. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ericsson, # castiguri, # profit, # vanzari , #stiri Nokia