DNEVNIK: Achizitiile corporative cresc preturile imobilelor romanesti

Miercuri, 30 Ianuarie 2008, ora 12:35
876 citiri
DNEVNIK: Achizitiile corporative cresc preturile imobilelor romanesti

DNEVNIK (Bulgaria) - Marile companii internationale Ford si Nokia si-au deschis recent fabrici in Romania, iar acest lucru poate contribui la scumpirea cladirilor din tara, scrie site-ul specializat in reclama si vanzari de cladiri aboutproperty.co.uk.

Ford si Nokia s-au alaturat celorlalti giganti internationali aflati pe piata romaneasca - Microsoft, Vodafone si Oracle, consolidand astfel pozitia Romaniei ca centru de afaceri in Europa de Sud-Est. Aceste companii investesc miliarde si infiinteaza mii de noi locuri de munca, toate acestea avand un efect pozitiv asupra pietei imobiliare din tara, a spus Alex Pintea de la Anglo-Romanian Development (ARD).

Nokia a infiintat un modern centru de productie in tara si va deschide in total 3.500 de locuri de munca. Compania finlandeza a anuntat recent o reducere de personal in fabrcile sale din Germania, pentru ca a reusit sa gaseasca o mana de lucru mai ieftina in Romania. Construirea fabricii in orasul Cluj a inceput inca anul trecut, iar in cadrul complexului va functiona si un centru de stiinta si dezvoltare.

Si Ford Motor va angaja circa 3000 de lucratori. Gigantul auto a achizitionat o fabrica la Craiova, la sfarsitul anului trecut, iar acum o modernizeaza.

In opinia lui Pintea, piata romaneasca de imobiliare inregistreaza o insuficienta semnificativa.
Cu cat mai multe nume mari intra in afacerile din Romania, cu atat va fi mai mare cererea pe piata imobiliarelor romanesti, apreciaza acesta. Investitiile in regiunile cele mai active din punct de vedere economic ofera o rambursare mare, a spus Pintea.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.