DIRIO DE NOTCIAS: Guvernul german cere boicotarea folosirii telefoanelor mobile Nokia

Marti, 22 Ianuarie 2008, ora 11:52
1139 citiri
DIRIO DE NOTCIAS: Guvernul german cere boicotarea folosirii telefoanelor mobile Nokia

DIRIO DE NOTCIAS (Portugalia) - Guvernul german si mai multi lideri politici au declarat "razboi" companiei Nokia, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume. In cauza se afla decizia Nokia de a transfera in Est fabrica din Bochum, vestul Germaniei, unde lucreaza 2.300 de persoane.

Jurgen Ruttgers, presedintele landului, cere explicatii companiei Nokia: "Este de neconceput sa primesti 60 de milioane de euro subventii regionale si 28 de milioane din partea autoritatilor federale ca ajutor pentru cercetare, iar apoi, nici nu se termina bine termenul legal, sa spui multumesc, plecam". Banca de stat din Renania de Nord-Westphalia studiaza posibilitatea de a cere, prin tribunal, restituirea celor 60 de milioane de euro platiti ca subventii companiei Nokia.

Contestatia i-a determinat deja pe unii guvernanti sa solicite boicotarea companiei Nokia. "Telefoanele mobile Nokia nu vor mai intra in casa mea", spune presedintele Partidului Social-Democrat, Kurt BeckBeck, citat de presa germana.

Ministrul consumului, agriculturii si pescuitului, Horst Seehofer, a anuntat si el ca in semn de solidaritate cu muncitorii din Bochum isi va schimba telefonul mobil. Seehofer a confirmat si ca ministerul sau studiaza posibilitatea inlocuirii tuturor telefoanelor oficiale. Ministrul de finante, social-democratul Peer Steinbruck, a calificat drept "capitalism de caravana" decizia companiei finlandeze.

Criticile se fac auzite pe strazile din Bochum. Un barbat spune: "Daca Nokia se duce acum in Romania si in Ungaria, primeste si subventiile comunitare care se acorda acolo. Este culmea!"

Cat priveste subventiile comunitare primite de Nokia, presedintele Comisiei Europene, Durao Barroso, a declarat deja ca nu vede nici un fel de neregula. Cu toate acestea, guvernul german va cere Bruxelles-ului sa investigheze cazul.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.