Cum resimte Romania problemele Nokia

Joi, 23 Iunie 2011, ora 15:00
1598 citiri
Cum resimte Romania problemele Nokia

Nokia este puternic afectata pe plan global din cauza lipsei unui produs care sa constituie o concurenta suficient de hotarata pentru iPhone si Android. Informatiile financiare globale nu sunt favorabile nici pentru Romania, unde Nokia a devenit cel mai mare exportator. 

Ratingul Nokia a ajuns la categoria "junk", presa vorbeste despre posibila vanzare a participatiei la Nokia Siemens Network, dar au aparut si cateva zvonuri potrivit carora s-ar negocia chiar si divizia de telefonie mobile.

Astfel, declinul celui mai mare exportator al tarii ar avea un impact negativ direct asupra economiei Romaniei, potrivit Capital.

Mai mult decat atat, compania anunta in urma cu cateva luni ca 120 de persoane angajate la centrul de Cercetare si Dezvoltare de la Cluj isi vor pierde locul de munca, in urma inchiderii centrului planificata pentru sfarsitul acestui an.

Managerii Nokia sustin ca exista o preocupare permanenta pentru angajtii afectati si ca se depun eforturi pentru relocarea lor sau pentru reconversia profesionala.

Cu toate acestea, daca Nokia nu reuseste sa lanseze un produs competitiv pentru Iphone si Android, fabrica de la Cluj are slabe sanse de a scapa neafectata de situatia financiara a comapniei, scrie Capital. 

#android, #declin nokia, #iphone, #nokia , #stiri Nokia