Blackberry devine principalul concurent Nokia

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 12:21
1829 citiri
Blackberry devine principalul concurent Nokia

Nokia si-a refacut strategia si isi propune sa concureze direct cu un alt cunoscut producator de telefoane inteligente in dificultate, compania canadiana RIM, producatoarea Blackberry, dupa ce incercarea de a ajunge din urma Samsung si Apple pe acest segment nu a dat roade.

Grupul finlandez Nokia pariaza ca parteneriatul cu Microsoft, cel mai mare producator de software si operator de servicii destinate companiilor, va ajuta smartphone-urile echipate cu Windows Phone sa acapareze piata corporate, care prefera in mod traditional terminalele BlackBerry, arata o analiza Bloomberg.

Smartphone-urile Nokia Lumia, inclusiv cele doua noi modele prezentate in aceste zile la Mobile World Congress, Barcelona, sunt echipate de producator cu Microsoft Excel, Word si PowerPoint, cele mai populare platforme software din categoria lor.

Lupta pentru locul al treilea pe piata smartphone-urilor ar putea depinde in mare masura de rezultatul duelului de pe segmentul telefoanelor si serviciilor destinate companiilor.

Nokia lanseaza doua smartphone-uri low-cost: Lumia 720 si 520

Actiunile Nokia si BlackBerry au scazut cu aproximativ 90% in ultimii 5 ani, pe masura ce consumatorii, si mai tarziu companiile, au trecut la Android sau iPhone.

"Pe o scara de la 1 la 10, importanta castigarii pietei corporate primeste destul de clar nota 11", comenteaza pentru Bloomberg ramon Llamas, analist la compania de cercetare IDC, din Boston.

Llamas anticipeaza ca terminalele Windows Phone vor bate BlackBerry in acest an, cu cea mai mare parte a vanzarilor trecute in dreptul Nokia.

BlackBerry a inventat modelul smartphone-ului dotat cu servicii software si securitate avansata pentru executivi si politicieni si este inca omniprezent la Washington si pe Wall Street.

Nokia va incerca, probabil, sa se adreseze sefilor de companii interesati sa sincronizeze cu usurinta informatii intre smartphone si computerul de la birou, dotat de cele mai multe ori cu sistemul de operare Windows.

Compania finlandeza a vandut in ultimele trei luni ale anului trecut 4,4 milioane de smartphone-uri Lumia, cu Windows Phone, in timp ce volumul vanzarilor BlackBerry a totalizat 7,4 miliane de unitati. Piata smartphone-urilor a totalizat anul trecut peste 200 de milioane de terminale vandute, 90% dintre acestea fiind dispozitive echipate cu Android sau iPhone-uri.

#evolutie Nokia, #piata smartphone, #concurenta Nokia Blackberry , #stiri Nokia