Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Asociatia parcurilor industriale vrea sa modifice regulile de accesare a fondurilor de dezvoltare

Asociatia parcurilor industriale vrea sa modifice regulile de accesare a fondurilor de dezvoltare
Asociatia Parcurilor Industriale, Tehnologice, Stiintifice si a Insubatoarelor de Afaceri din Romania a decis, in cadrul comitetului director, sa propuna Guvernului modificarea regulilor de accesare a fondurilor puse la dispozitie pentru dezvoltare, prin Programul Operational Regional 2008-2013. Directorul SC Tetarom SA Cluj, Viorel Gavrea, a declarat joi ca firmele mari nu pot accesa fonduri, deoarece ordin ministrului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a eliminat din ghidul solicitantului firmele mari, transmite corespondentul NewsIn.


"Regulamentul prevede ca doar firmele mici, cu trei angajati sau administratiile publice locale pot accesa schema Programului Operational Regional (POR), iar firmele mari au fost scoase", a afirmat Gavrea.

Directorul Tetarom sustine ca la nivelul judetului Cluj nu sunt probleme, deoarece de fondurile atrase la Tetarom de ocupa Consiliul Judetean Cluj, care ar in subordine firma, iar celelate doua parcuri industriale private sunt administrate de firme mici.La nivelul judetului Cluj exista doua locatii, administrate de SC Tetarom SA, care au titlul de parc industrial, iar al treilea, Tetarom III, unde se afla investitia Nokia, nu are inca titlul de parc industrial. Totodata, la nivelul judetului exista doua parcuri industriale private, respectiv SC Parc Arc Industrial Dej SA, in municipiul Dej, cu o suprafata de 40 de ha, iar la Campia Turzii, SC Reif Construct SRL se ocupa de amenajarea unui parc industrial pe o suprafata de 44 de ha.La nivelul tarii exista 42 de parcuri industriale, din care 27 sunt membre in Asociatia Parcurilor Industriale, Tehnologice, Stiintifice si a Insubatoarelor de Afaceri din Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1194 ori