Activitatea Nokia de la Cluj va fi preluata de unitati din Asia

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 15:26
1354 citiri
Activitatea Nokia de la Cluj va fi preluata de unitati din Asia

Decizia mutarii fabricii de la Jucu a fost luata in luna februarie, activitatea fabricii de la Cluj urmand sa fie preluata de alte puncte de lucru din Asia, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, citat de NewsIn.

"Am discutat cu vicepresedintele Nokia si, din cate am inteles, sefii finlandezi au decis inchiderea fabricii inca din februarie 2011.

In parcum TETAROM III, Nokia ocupa o suprafata de 90 de hectare, din care 30 erau folosite pentru fabrica, iar 60 erau pastrate pentru subcontractorii Nokia.

Tocmai din cauza acestor subcontractori, care sunt in Asia, Nokia a decis inchiderea fabricii, deoarece transportul din Asia pana in Romania este prea scump", a declarat Alin Tise, citat de CityNews.

Presedintele CJ Cluj spera ca in halele fabricii Nokia sa fie adusi alti investitori, afirmand ca vicepresedintele Nokia si-ar fi exprimat disponibilitatea de a gazdui un alt investitor, astfel ca halele sa nu fie distruse.

Nokia a anuntat, joi, ca intentioneaza sa inchida capacitatile de productie din Cluj pana la sfarsitul anului 2011, intrucat fabricile Nokia de mare volum din Asia asigura beneficii mai mari in privinta proximitatii si eficientei, potrivit unui comunicat transmis joi de companie.

Aceasta este una dintre masurile prin care Nokia intentioneaza "ajustarea capacitatilor de productie si revigorarea operatiunilor de productie, pentru a servi mai bine reteaua globala de clienti, parteneri si furnizori".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nokia, #activitatea fabrica cluj, #nokia fabrica inchisa , #stiri Nokia