Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Acord Nokia - Motorola pentru televiziunea pe telefonul mobil

Acord Nokia - Motorola pentru televiziunea pe telefonul mobil

In ecuatie intra in premiera si Intel care vrea sa furnizeze cipurile necesarea unei bune vizionari a programelor TV pe micul ecran al telefonului, dar si alte nume precum Texas Instruments sau Modeo, au anuntat oficialii companiilor.Acordul prevede romovarea unui standard pentru televiziunea pe telefonul mobil, iar formatul ales a fost cel favorizat de Nokia: DVB-H (digital video broadcast - handheld), care poate fi accesat e telefoanele noi ale companiei finlandeze, precum Nokia N92.

Noua alianta la cel mai inalt nivel a fost botezata Mobile DTV Alliance, iar scopul sau este promovarea standardelor deschise (fara licente de utilizare), cu accent pe piata nord-americana. Standardul Nokia, neluat in seama de multi alti producatori, permite insa ca emisiile TV sa fie receptate simultan de milioane de privitori, spre deosebire sa spunem de continutul video online, unde un numar mare de vizionari simultane ar bloca serverele.

Formatul DVB-H permite de asemenea vizionarea de continut multimedia (filme, clipuri, muzica, publicitate) in sistem "on-demand" - cat vizionezi, atat platesti, spun oficialii companiilor din domeniu.

In proiect vor fi implicati cu siguranta si operatorii de telefonie mobila, care doresc sa exploateze mai bine serviciile de date, in special in retelele de generatia a treia. Teste de transmisii DVB-H se desfasoara acum in cel putin zece state, inclusiv SUA.

Sistemul rival, DAB - digital audio broadcast - imbunatatit si cu continut video, este sprijinit in special de gigantul Qualcomm.

Bloombiz.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 902 ori