3.900 de locuri de munca, disponibile in Cluj

Sambata, 01 Octombrie 2011, ora 08:20
2874 citiri
3.900 de locuri de munca, disponibile in Cluj

Companii precum Endava, Emerson, Evoline sau IQuest cauta angajati in Cluj-Napoca, oras unde sunt disponibile peste 3.900 de posturi, care pot fi ocupate de catre o parte dintre cele peste 2.000 de persoane afectate de inchiderea fabricii Nokia din Jucu, informeaza Mediafax.

"Cluj-Napoca se afla in topul oraselor in care se fac recrutari, momentan fiind disponibile peste 3.900 de posturi, iar printre cele mai active companii regasim Fortech, IQuest, ISDC, Evoline, Endava si Emerson. Pentru cei care se pot reloca, exista companii care fac angajari in domenii variate, de la IT, Inginerie, pana la specialisti vanzari si consilieri financiari.

Ofertele de locuri de munca sunt in principal in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Iasi, Sibiu si Arad, iar cele mai multe se adreseaza candidatilor cu experienta de 3-5 ani si cu studii superioare finalizate", se arata intr-un comunicat al BestJobs.

In functie de numarul de locuri de munca disponibile in ultimele 30 de zile, cele mai active companii sunt Continental, Oracle, Huawei, Orange, Hella, Adobe si Emerson.

"Industria auto, dar si industria grea, sunt in cautare de ingineri. Continental Corporation recruteaza in prezent noi angajati pentru Timisoara, Sibiu si Iasi, avand disponibile peste 60 de oferte. Programatorii nu vor avea probleme in gasirea unui job, fiind momentan cei mai cautati specialisti.

Oracle, Huawei, Hella, Adobe si Emerson ofera momentan aproximativ 200 de joburi in IT, pentru candidatii care au cunostinte tehnice specizalizate si cunosc limba engleza. Companiile cauta in continuare software developeri, testeri, programatori, profesionisti cu experienta in diverse limbaje de programare sau ingineri software", se precizeaza in comunicat.

Nokia a anuntat joi ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Angajatii au primit o hartie in care sunt anuntati ca fabrica urmeaza sa functioneze pana la sfarsitul anului, iar ei sa fie platiti pana la sfarsitul lunii martie 2012. Potrivit documentului, angajatii Nokia vor beneficia de un pachet compensatoriu care va fi comunicat imediat dupa finalizarea consultarilor cu sindicatul.

Grupul a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

#locuri munca cluj, #joburi cluj, #fabrica nokia jucu, #posturi libere, #disponibilizari, #someri cluj , #stiri Nokia