Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ultimele zile ale Nokia la Jucu

Ultimele zile ale Nokia la Jucu


Un numar de 500 din cei 1.830 de angajati ai Nokia Jucu vor parasi fabrica vineri, la iesirea din schimbul de zi, restul urmand sa plece treptat, pana miercuri, 30 noiembrie, cand se inchide activitatea unitatii, mai devreme cu o luna fata de data programata, in conditiile in care nu mai sunt comenzi.

Liderul Sindicatului "Nokia Metal", Valentin Ilcas, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, ca toti angajatii care vor pleca vor fi platiti pana la sfarsitul lunii martie, urmand ca din aprilie sa primeasca platile compensatorii negociate cu conducerea companiei.

"Un numar de 500 de angajati din schimbul de zi, care vor iesi vineri, la ora 19.00, vor parasi fabrica Nokia din Jucu, incetand astfel activitatea aici, si vor primi la despartire si un telefon Nokia 500. Restul de pana la 1.830 de angajati vor pleca treptat pana la 30 noiembrie, iar activitatea de productie la fabrica va inceta dupa aceasta data. Vor mai ramane doar cei care vor demonta liniile de productie pentru a fi mutate in alta parte, la alta fabrica, din Asia", a spus Valentin Ilcas.

Acesta a adaugat ca activitatea Nokia Jucu inceteaza din cauza lipsei comenzilor, in timp ce comenzile in derulare se vor derula pana la 30 noiembrie.

In ceea ce priveste angajatii Nokia, acestia vor fi platiti pana in martie, iar din aprilie isi vor primi platile compensatorii negociate cu conducerea companiei.

Potrivit lui Valentin Ilcas, prima de Craciun de 200 de lei negociata cu conducerea companiei va fi virata pe card angajatilor, in 10 decembrie.

Liderul Sindicatului "Nokia Metal" a precizat ca pentru angajati vor fi organizate, pana in luna martie, cursuri de recalificare si vor fi intocmite listele cu cei care aplica pentru suma de 500 de euro acordata de Nokia celor care vor sa isi deschida o afacere sau sa isi continue studiile.

"Vor fi organizate cursuri de recalificare in diverse meserii, bucatari, soferi, care sa le asigure angajatilor de la Nokia un nou loc de munca", a explicat Valentin Ilcas.

Grupul finlandez Nokia a decis, la sfarsitul lunii septembrie, sa inchida fabrica de la Jucu (judetul Cluj), in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor. Procedurile de inchidere a fabricii urmau sa se deruleze pana la finele anului, un numar total de 2.200 angajati pierzandu-si locurile de munca.

Compania Nokia si sindicatele au anuntat, ulterior, semnarea unui acord pentru sprijinirea angajatilor fabricii din Jucu care vor fi disponibilizati, acord care prevede atat plati compensatorii, cat si consultanta in vederea reangajarii, pachete de training si dezvoltare si suport pentru antreprenori.

Nokia a inceput productia de telefoane mobile la Jucu in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 milioane euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1007 ori
Citeste mai multe desprenokia jucu inchidere Nokia Romania