Nokia opreste plata dividendelor, pentru prima oara in 20 de ani

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 16:09
1963 citiri
Nokia opreste plata dividendelor, pentru prima oara in 20 de ani
Sursa foto: Reuters

Nokia a inregistrat in trimestrul patru din 2012 vanzari nete in valoare de 4,4 miliarde de dolari (5,8 miliarde de dolari), in scadere cu 22% fata de perioada similara din 2011, dar in crestere cu 22% fata de trimestrul trei din 2012.

Rezultatele financiare ale Nokia au fost peste asteptarile analistilor, care estimasera venituri in valoare de 3,4 miliarde de euro, datorita taierii costurilor si restructurarii Nokia Siemens Networks, producatorul de echipamente telecom detinut in parteneriat cu Siemens.

Actiunile Nokia au scazut cu 2,7%, pana la 3,393 euro, dupa publicarea rezultatelor.

Actiunile Nokia au crescut cu 70% in ultimele trei luni.

Pentru prima oara in ultimii 20 de ani, Nokia nu va plati dividente actionarilor sai.

Producatorul, care a pierdut suprematia pe piata telefoanelor mobile, in fata Samsung si Apple, a platit dividente anuale inca din 1989. Anul trecut, Nokia a platit 20 de eurocenti pe actiune.

Potrivit reprezentantilor companiei, suspendarea platii dividentelor va asigura o "flexibilitate strategica".

In urma cu aproximativ doua saptamani, Nokia a anuntat ca a trecut pe profit in ultimele trei luni ale anului trecut, cand a vandut 4,4 milioane de smartphone-uri Lumia.

Nokia a acumulat pierderi de 4,8 miliarde de dolari de la inceputul anului 2011, cand Elop a pariat totul pe dezvoltarea de smartphone-uri in parteneriat cu Microsoft, folosind sistemul de operare Windows Phone.

Compania a livrat in trimestrul al patrulea 86,3 milioane de telefoane mobile, dintre care 4,4 milioane de smartphone-uri Lumia si 9,3 milioane de unitati Asha.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#rezultate financiare Nokia, #cifra afaceri nokia, #profit net Nokia, #actiuni Nokia 2013 , #Rezultate financiare