Fitch a retrogradat ratingul Nokia cu doua trepte

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 19:57
1124 citiri
Fitch a retrogradat ratingul Nokia cu doua trepte

Fitch Ratings a retrogradat vineri cu doua trepte ratingul Nokia, aflat deja in categoria "junk" - nerecomandata investitorilor, la nivelul BB-, cu perspectiva negativa, dupa ce producatorul finlandez de telefoane mobile a anuntat cu o zi in urma agravarea pierderilor in trimestrul al doilea.

Vanzarile Nokia au scazut cu 20% in trimestrul al doilea, la 7,5 miliarde euro, iar pierderile companiei au urcat de trei ori, la 1,41 miliarde euro, insa livrarile de smartphone-uri au depasit estimarile analistilor.

"Daca pierderile nu vor fi inversate, sprijinul conferit ratingului de rezervele de capital ale Nokia se va eroda rapid, ceea ce ar putea duce la noi retrogradari", potrivit Fitch.

Ratingul de credit al Nokia a fost retrogradat la "junk" - categoria inveestitiilor cu caracter speculativ - de catre cele trei mari agentii de evaluare financiara.

Compania a avertizat ca pierderile vor continua in acelasi ritm si in trimestrul al treilea.

Directorul general Stephen Elop, aflat in functie din 2010, a anuntat peste 20.000 de concedieri si a inchis mai multe fabrici si centre de cercetare-dezvoltare.

#Fitch rating Nokia scadere, #afaceri Nokia 2012, #pierderi Nokia 2012 , #Rezultate financiare